Ontwikkelingen nieuwe cao catering

Donderdag 13 juni is er voor de zesde keer onderhandeld over een nieuwe cao catering. Na een lang overleg heeft dit niet geleid tot een onderhandelingsresultaat. De werkgevers hebben aangegeven dat zij vandaag een schriftelijk eindbod zullen doen. Op maandag 17 juni komt de cao commissie bij elkaar om het eindbod te bespreken. Blijf op de hoogte!

Gastvriendelijke acties

Na vier onderhandelingsrondes heeft de werkgever een loonruimte van 1,25% in één jaar geboden. Wij hebben cateringmedewerkers gevraagd wat zij van dit loonbod vonden: De uitslag is glashelder; 98% is het oneens met het loonbod. Opnieuw zijn de werkgevers- en werknemerspartijen met elkaar in gesprek gegaan, ook deze vijfde onderhandelingsronde heeft niet geleid tot een onderhandelingsresultaat. Jij, als cateringmedewerker, werkt hard, bent een geboren gastheer- of vrouw en bovenal een vakmens. De waardering voor je inzet blijft tot nu toe uit. Het is tijd om hier verandering in te brengen. We moeten de werkgevers eraan herinneren wie het meeste werk verzet in de catering! 

Van 13 tot en met 27 mei hebben we ludieke acties gevoerd. Samen met vele cateringmedewerkers hebben we opdrachtgevers van cateringbedrijven bezocht, denk aan KLM, Coca Cola, AHOLD, TATA Steel, Shell, DAF, GVB, DHL, gemeentes, ziekenhuis en universiteiten. Tijdens deze bezoeken hebben wij op een gastvrije manier aandacht gevraagd voor jouw situatie.

Lees hier meer over de laatste stand van zaken over de cao catering 2019.


Kom in actie!

Jij verdient fatsoenlijk brood op de plank en geen kruimels. Alleen samen kunnen we goede afspraken voor jou maken!


Blijf op de hoogte!

Voor- en achternaam

Telefoonnummer

E-mailadres

Woonplaats

Werkzaam bij


Lid van FNV Catering
Ja       Nee 

Ik meld mij aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van FNV Catering
Ja       Nee  

Jouw privacy vinden we belangrijk. Daarom gaan we zorgvuldig om met jouw gegevens. In onze privacyverklaring lees je hoe we dat doen.


                

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.