Samen voor een sterke cao catering!

De onderhandelingen voor een nieuwe cao catering verlopen teleurstellend. Na stevig aandringen vanuit de vakbonden om met elkaar te onderhandelen over een nieuwe cao komen werkgevers nu met een onacceptabel bod. Dit bod ligt mijlenver af van ons voorstel. Wij kunnen hier niet mee akkoord gaan. Jullie verdienen immers fatsoenlijk brood op de plank. De kosten voor bijvoorbeeld de zorgverzekering en btw op producten en diensten zijn daarnaast ook gestegen. Wat vind jij van het bod? Geef onderaan de pagina je mening!

Deze poll is gesloten.
Het laatste nieuws rondom de cao-onderhandelingen lees je hier.

 

Doordat onze voorstellen zo ver uit elkaar liggen zijn mogelijke acties voor een fatsoenlijke cao catering niet uitgesloten. Het actiecomité van FNV Catering is al bezig met het voorbereiden van (ludieke) acties. We hebben jouw hulp en die van jouw collega’s hard nodig. 

Dit zijn de belangrijkste punten die FNV Catering voor jou wil bereiken

  • Een loonsverhoging van 5% op de feitelijke lonen per 1 april 2019 met een bodem van € 100,- bruto per maand.
  • Per 1 april 2019 een verhoging van de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,15 naar netto € 0,19 per kilometer voor alle gereisde kilometers (zonder maximum). Indien bij een inflight bedrijf een lagere reiskostenregeling wordt toegepast, dan geldt de meest gunstige regeling.
  • Afspraken maken over een 80-90-100% regeling of een afgeleide hiervan, zodat medewerkers het werk langer volhouden. Deze regeling houdt in dat je 80% van je normale uren werkt, 90% salaris ontvangt en 100% pensioen opbouwt.

Dit is wat werkgevers bieden

Werkgevers hebben aangegeven dat hun ruimte voor zowel een loonsverhoging als een reiskostenverhoging beperkt is. Zij kunnen voor deze twee onderwerpen maximaal aan loonruimte bieden:

  • 1,5% per 1 juli 2019
  • 0,5% per 1 januari 2020

Ook hebben de werkgevers het voorstel van FNV Catering met betrekking tot een 80-90-100% regeling afgewezen. Laat weten wat jij vindt!

Deze poll is gesloten.
Het laatste nieuws rondom de cao-onderhandelingen lees je hier.

Wij willen graag weten wat jij van het bod van de werkgevers vindt. Geef je mening! Doe dit vóór 24 maart, want dan gaan we opnieuw onderhandelen. Jouw inbreng is van groot belang! Alleen samen regelen we een sterke cao.

Praat ook met je collega’s en zorg dat ze ook hun mening geven. Wat vinden zij van dit bod? Krijgen jullie zo voldoende respect en waardering voor het harde werken?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.