Deel 3 “Er was altijd wel iets in de keuken dat defect was. Maar dat had juist z’n charmes.”

20-02-2017

Ik werkte twee jaar met veel plezier op mijn eerste cateringlocatie, toen er een grote reorganisatie kwam. Heel wat mensen moesten eruit. In het begin was er nog veel onduidelijk. Ik zag dat mensen aan hun lot werden overgelaten en besloot dan ook niet af te wachten wat er met mij zou gebeuren. Ik ging meteen op zoek naar een andere baan. Mijn oog viel op een andere vacature: beheerder op een eenmanslocatie bij wederom een internationaal bedrijf. Wat bleek dat een leuke locatie zeg! Dit bedrijf distribueerde alles van Walt Disney. Nu hadden mijn man en ik zelf geen kinderen, maar wel twee petekinderen. In de periode dat ik hier werkte, waren mijn petekinderen precies in de leeftijd waarop ze Walt Disney prachtig gaan vinden. De oudste, Rafik, zat net op de basisschool en de jongste, Sara, was nog een peuter. Als er nieuwe Disneyfilms uitkwamen, werden die bij ons getoond in een heuse filmzaal. Ik mocht dan ook komen en een van de kids meenemen. Geweldig toch?

Nu ik erop terugkijk, was dit met stip de leukste locatie waar ik ooit heb gewerkt. Het contact met de gasten was heel goed. De sfeer in dit bedrijf klopte helemaal. Het enthousiasme van de mensen straalde ervanaf. Ik had in de keuken niet eens zo heel veel qua apparatuur tot mijn beschikking. Twee brandertjes, daar moest ik het mee doen. Een luxe oven? Vergeet het maar. En er was altijd wel iets in de keuken dat defect was. Toch had dat ook z’n charmes. Het dwong me ertoe om elke dag weer te improviseren. Zo wilde ik de gasten in de winter toch iets warms voorschotelen. Dus dan maakte ik even een gehaktballetje. Of een tosti. En dat werd dan juist weer extra gewaardeerd. Zeg nou zelf, da’s toch veel leuker dan wanneer je alle luxe apparatuur hebt en mensen zijn nooit tevreden met wat je op tafel zet?

Uiteindelijk heb ik drie jaar op deze locatie gezeten, tot 1997. Daarna heb ik nog op diverse plekken gewerkt, uiteindelijk als manager. Niet dat die titel me iets zegt hoor. Ik wil gewoon leuk werk doen. Maakt me niet uit of ik dan manager heet of wat anders. Ach, en op elke locatie leer je weer wat. Zo vond ik het wel prettig om na een aantal jaren ergens gewerkt te hebben, weer over te stappen op wat anders. En hoewel ik veel heb geleerd van alle verschillende werkplekken, en leuke, lieve mensen heb leren kennen, zijn er ook dingen behoorlijk fout gegaan. Daarover vertel ik je de volgende keer.

In haar volgende blog vertelt Marja onder meer over de kortste periode die ze ooit ergens werkte.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.