Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Weet jij hoe het zit met werken tijdens feestdagen?

11-02-2020

In april komen er weer feestdagen aan. Als je in de catering werkt, kan het zijn dat je moet werken, zoals met Pasen, op Koningsdag, met Hemelvaart, Pinksteren en dit jaar ook op Bevrijdingsdag. Levert dat eigenlijk nog iets extra’s op? Dat zou kunnen. In de cao zijn namelijk compensatieregelingen opgenomen voor werken tijdens erkende feestdagen.

De compensatieregeling volgens de cao catering is als volgt. Wanneer er op een erkende feestdag wordt gewerkt, geldt als basis het percentage van de onregelmatige-urenmatrix die op dat moment op jou van toepassing is. Deze wordt verhoogd met een vergoeding van 100%. De vergoeding krijg je zoveel mogelijk in vrije tijd. Je werkgever is verplicht om die vrije tijd te geven in de periode van twee weken voorafgaande aan of in zes weken volgend op de maand waarin de feestdag heeft plaatsgevonden.

Verplicht om te werken?

Door de aard van onze branches kun je ingeroosterd worden tijdens de feestdagen. Valt een feestdag op jouw gebruikelijke werkdag en wil je liever vrij, dan kun je het beste tijdig vrij vragen. Als meer van jouw collega’s vrij willen op dezelfde dag dan kan het zijn dat niet iedereen vrij kan krijgen. Dan zul je dus moeten werken.

Is er geen cao op jouw arbeidsovereenkomst van toepassing? Controleer dan of er een bedrijfsreglement is, en zo ja, of er een feestdagencompensatieregeling in staat.

0 Reactie(s)

Geef een reactie

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.