Blog: Groeien in je vak

20-12-2021

Yannick Dolman (27) is stagecoördinator bij Duinrell. In deze blog vertelt hij hoe hij zich blijft ontwikkelen om te groeien in zijn vak!

“Als stagecoördinator ben ik verantwoordelijk voor alles wat met stages te maken heeft. Jaarlijks hebben we ongeveer zeventig stagiairs, van mbo 2/3/4 tot hbo’ers met een afstudeeropdracht, op verschillende afdelingen. In de winter ben ik vooral bezig met werving en selectie. Dan geef ik presentaties over alle mogelijkheden. Vervolgens voer ik de gesprekken en als de stagiairs aangenomen zijn, koppel ik ze aan een praktijkbegeleider.”

“Ik doe dit sinds 2016. Na mijn afstudeerstage voor BuAS ben ik er blijven werken. Dat ik de vraag kreeg om stagecoördinator te worden, na mijn stage als supervisor bij het Tikibad, was ook voor mij een verrassing. Wat ik leuk vind in mijn werk is het creëren van een fantastische vakantie of dagje uit dat onze gasten de rest van hun leven bijblijft. Het trainen van de stagiairs en medewerkers daarin om dat te kunnen bereiken, dat is interessant.”

“Ik wilde altijd al heel graag als manager binnen een attractiepark aan de slag. Vandaar mijn keuze voor de richting Theme Park Management. In het derde jaar ben ik naar Disney in Amerika gegaan, omdat ik mezelf eerst als persoon wilde ontwikkelen. Al was het geen managementstage, een betere plek was er niet: op jezelf wonen, werken en studeren in het buitenland, met mensen vanuit de hele wereld en dus verschillende culturen. Bij een bedrijf dat bekendstaat om de ultieme gastvriendelijkheid.”

“Ik had altijd een doel dat ik wilde bereiken. Nu ben ik dat opnieuw op papier aan het zetten. Door het opdoen van verschillende ervaringen en daarmee behalen van eerder gestelde doelen, ga je hier weer over nadenken. Het belangrijkste is dat ik met veel plezier naar het werk ga, kansen krijg.”

“Pas als ik echt uitgeleerd ben, is het tijd voor een volgende stap. Door ook de functie van supervisor op verschillende operationele en facilitaire afdelingen aan te pakken ben ik mezelf nog steeds in de breedte aan het ontwikkelen. Niet alleen op carrièregebied, maar ook op persoonlijk vlak.”

In de nieuwe editie van de Horeca Info alle informatie over agressie op de werkvloer. Sinds de start van de coronacrisis is het aantal meldingen flink toegenomen. Ook gaan we in gesprek met diverse medewerkers uit de nachthoreca en hoe zij omgaan met de situatie in de horeca.

Download de nieuwste editie hier.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.