“Werken aan een toekomstbestendige cateringsector”

20-12-2021

Het jaar 2021 is omgevlogen. Het was, net als 2020, een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en er veel van iedereen werd gevraagd. Zowel privé als op het werk.

In de catering was het geen rozengeur en maneschijn. We voelden dagelijks het effect van de coronacrisis: lege kantoorpanden en dichte – of slechts minimaal geopende – bedrijfskantines. En bij iedere persconferentie van het Kabinet  nam de spanning bij werkgevers en medewerkers toe: wordt het thuiswerkadvies gehandhaafd of verscherpt, of mogen mensen alweer wat vaker naar kantoor? Met andere woorden: kunnen we weer volop aan het werk?

Dit jaar heb ik veel cateringmedewerkers gesproken. Telefonisch, online en bij bedrijfsbezoeken. Of tijdens het door ons georganiseerde cateringcongres ‘Samen vooruit’ afgelopen november. Werknemers en werkgevers spraken daar over de toekomst van de cateringsector. Hoe we deze toekomstbestendig kunnen maken. Deze bijeenkomst werd zeer gewaardeerd door alle partijen en zal de komende tijd een vervolg krijgen.

In alle gesprekken viel mij op dat de cateringcollega’s ondanks alles positief blijven. Men vindt de catering nog steeds een fijne sector om in te werken. Maar men ervaart wel een grote werkdruk:  door de arbeidskrapte moet het werk door minder mensen gedaan worden. En men is onzeker over de eigen toekomst: is er (straks) nog wel werk voor mij als corona op deze manier blijft huishouden? Daarnaast vindt iedereen het tijd voor een loonsverhoging. De laatste verhoging dateert immers alweer van twee jaar geleden.

Werkgevers die ik sprak doen er alles aan om toch maar omzet te genereren. Men gaat met huidige bedrijfsactiviteiten door  – eventueel in afgeslankte vorm – maar voert daarnaast ook nieuwe concepten in of boort nieuwe markten aan. Zowel binnen als buiten de sector. Denk aan het overnemen van de horeca in recreatieparken, de invoering van een bezorgdienst binnen een kantoorpand of het aanbieden van warme maaltijden die gasten mee naar huis kunnen nemen. 

Voorwaarde om al het werk te kunnen doen, is dat er voldoende cateringpersoneel is. En daar wringt de schoen. Ook dit jaar blijkt dat een groot probleem. Net als in de horeca en recreatie is het lastig om goed personeel te krijgen en zijn er enorm veel vacatures.

Wil de cateringsector blijven bestaan, dan moeten we deze aantrekkelijker maken om in te werken. En dat is nu precies waar we – vakbonden en werkgeversorganisaties – ons in 2022 hard voor gaan maken. Te beginnen met het afsluiten van een nieuwe catering cao per 1 april 2022 met goede arbeidsvoorwaarden. Voorwaarden waarmee we ook jongeren naar ons toe kunnen trekken.  Ondanks dat de cateringsector hen best interessant lijkt, laten ze onze sector nu vaak links liggen vanwege het beperkte aantal contracturen dat hen geboden wordt.

In de nieuwe cao willen we hier iets aan doen door bedrijven meer mogelijkheden te bieden om medewerkers flexibeler in diverse sectoren te laten werken. Nu is dit vaak nog onmogelijk omdat iedere sector zijn eigen cao hanteert en medewerkers maar onder één cao kunnen werken.

Begin 2022 starten de onderhandelingen over deze nieuwe ‘hospitality cao’. Jullie ontvangen binnenkort een enquête waarin ik jullie vraag om jullie wensen en input voor deze cao.

Volgend jaar staat voor mij dus grotendeels in het teken van het toekomstbestendig maken van onze mooie sector. En dat kan ik niet alleen, daar heb ik jullie hard bij nodig.

Om persoonlijk te ondervinden wat het cateringwerk anno 2022 inhoudt, wil ik mijzelf bij werkgevers aanbieden om dit jaar op diverse locaties een dag mee te werken. Ik wil het werk fysiek ervaren en jullie dagelijkse ervaringen horen. Zodat ik die mee kan nemen in mijn gesprekken met werkgevers. Want als je afspraken met hen maakt, moet je goed weten wat er speelt.

Voordat ik bij de vakbond ging werken heb ik 16 jaar in de horeca en catering gewerkt. Toen moest ik ook al hard en intensief werken, maar er zal in de tussentijd best het een en ander veranderd zijn. En dat wil ik graag aan den lijve meemaken.

Mocht jij mij – na overleg met je werkgever - dit inkijkje kunnen bieden, neem dan alsjeblieft contact met mij op.

Tot slot wens ik jullie fijne feestdagen en een gelukkig 2022 in goede gezondheid.

Harry de Wit
Bestuurder FNV Catering

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.