Je werk combineren met mantelzorg: het protocol

15-08-2017

In de huidige cao catering is een protocolbepaling opgenomen over mantelzorg, o.a. dat de “werkgever zich zal gedragen als een mantelvriendelijke organisatie.” Inmiddels is er een project uitgevoerd om te komen tot een goed mantelzorgprotocol, om het onderdeel te laten uit maken van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

De combinatie van werk en mantelzorg zal net zo normaal en bespreekbaar moeten worden als de combinatie van werk en de zorg voor kinderen. Er zal dan minder grijs ziekteverzuim zijn, minder verborgen stress en minder overbelaste werknemers. Ervaring leert dat werknemers die worden ondersteund bij hun mantelzorg loyale werknemers zijn.

Oplossingen zouden bijvoorbeeld kunnen zijn: verruimen mogelijkheden onbetaald verlof, flexibelere werktijden, aanpassen van roosters, thuiswerken (als functie dat toelaat), (tijdelijk) aanpassen takenpakket, overuren sparen in tijd.

Werk jij in de catering, ben je ook mantelzorger en zou jij graag een beroep willen doen op dit protocol? Stap naar je werkgever of personeelszaken, en verwijs naar dit protocol.

Lees het 'Mantelzorg protocol Contractcaterinberanche 2017'.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.