21 maart 2018: kies sociaal

20-02-2018

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Jij kiest dan welke kant de gemeente op moet. Kies sociaal, voor een menswaardige samenleving en echte banen.

Jongeren, ouderen, zieken, mensen met een beperking, werkzoekenden, mensen in armoede, ze hebben een sociale gemeente harder nodig dan ooit. De gemeente werd in 2015 verantwoordelijk voor veel taken in het sociaal domein. Met jouw stem kun je grote invloed uitoefenen op de koers van de gemeente en het verschil maken voor jezelf en heel veel stadsgenoten.

De gemeente kan en moet keuzes maken. Die keuzes kunnen worden ingegeven door geld, of door menselijkheid. Wil je een gemeenteraad die voor een dubbeltje op de eerste rij zit, of wil je een gemeenteraad die sociaal kiest, vóór goede jeugdzorg, armoedebestrijding, huishoudelijke zorg en streekvervoer? Een gemeente die kijkt naar cijfers en papier, of één die kijkt naar mensen?

Jouw keuzes zijn de keuzes van de gemeenteraad. Kies je voor Echte banen en een menswaardige samenleving? Dan kies je voor goed openbaar vervoer in je stad. Voor menswaardige zorg voor jong en oud. Voor Echte banen met kwaliteit voor mensen die werken in de zorg, in het onderwijs, in het vervoer en in de schoonmaak. 

Agenda debatten gemeenteraadsverkiezingen

FNV organiseert door het hele land debatten met lijsttrekkers van de politieke partijen die op 21 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Kom ook luisteren naar wat de partijen van plan zijn te gaan doen in de nieuwe gemeenteraad. Houd de agenda in de gaten voor een debat bij jou in de buurt.

De FNV in jouw omgeving

In het hele land hebben we spreekuurlocaties waar je terecht kunt met vragen over werk en inkomen én de rol van lokale politiek. Kijk hier voor de FNV in jouw omgeving.

FNV in jouw regio

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.