Geen uitbetaling onder minimumloon voor arbeidsgehandicapten!

23-04-2018

Het kabinet wil het voor werkgevers aantrekkelijk maken om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Op zich een goed idee, maar het plan is dat werkgevers jou minder loon hoeven te betalen dan een gezonde collega. Loondispensatie heet dat. In de praktijk betekent het dat je zelfs onder het minimumloon kan gaan verdienen. Dat mag niet gebeuren!

Geen uitbetaling onder minimumloon voor arbeidsgehandicapten!

Op donderdag 26 april bespreekt de Tweede Kamer dit plan. Breng de politici op andere gedachten en kom ook naar het Plein in Den Haag om jouw stem te laten horen! Samen laten we zien en horen dat het anders moet. De actie begint om 09.00 uur en duurt tot 12.00 uur.

Meld je snel aan

Kun je niet komen maar wil je toch je steun uitspreken? Teken de petitie.

Veel te weinig loon en geen pensioen

Volgens het kabinet zorgt loondispensatie ervoor dat mensen met een arbeidsbeperking meer kans op werk krijgen. De regels worden eenvoudiger waardoor het voor de werkgever aantrekkelijker wordt jou aan te nemen.
Maar jij gaat er alleen maar op achteruit. Het kan namelijk zomaar zijn dat je minder gaat verdienen dan het minimumloon. En je bouwt voor de uren die je werkt ook geen pensioen op.

Aanvullende bijstand is geen oplossing

Je kunt wel bij je gemeente een aanvullende bijstandsuitkering aanvragen. Samen met het loon wat je verdient met werken heb je dan een inkomen op minimumloonniveau. Maar daar zitten haken en ogen aan. Heb je een partner die werkt? Dan heb je geen recht op aanvullende bijstand. Je krijgt dan dus alleen het loon dat je verdient met werken.
Heb je wel recht op aanvullende bijstand? Dan mag je geen spaargeld hebben. Dat is een van de regels voor bijstand. Dat betekent dat je niet zelf kunt sparen voor je pensioen.

Laat jouw stem horen

Dit plan van het kabinet mag niet doorgaan! Iedereen heeft recht op een volwaardig loon en pensioen. Laat horen dat je het er niet mee eens bent, teken de petitie.

Teken de petitie

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.