Pensioenfonds Horeca & Catering heeft aan de sociale partners gevraagd of de bufferopslag afgeschaft kan worden.
Normaal krijgt een medewerker die naar een andere bedrijfstak overgaat 100% van de reeds opgebouwde pensioenwaarde mee. Pensioenfonds Horeca & Catering wijkt hier van af en geeft ook de bufferopslag mee (wettelijk is dit wellicht niet eens toegestaan). De bufferopslag is het verschil tussen de dekkingsgraad en de 100% wettelijke pensioenopbouw. Als de dekkingsgraad 114% is wordt er 100% + 14% overgedragen. Dit zou een extra pensioenuitkering voor de medewerker betekenen. Echter keren andere pensioenfondsen dit niet uit, maar verdwijnt de bufferopslag in het pensioenfonds van de andere bedrijfstak en ziet de medewerker hier niks van terug.
Pensioenfonds Horeca & Catering heeft gevraagd om de bufferopslag af te schaffen, zodat dit geld bestemd blijft voor de pensioenen in de horeca en catering en niet verdwijnt naar andere bedrijfstakken. De cao-commissies van FNV Horeca en FNV Catering hebben ingestemd om de bufferopslag af te schaffen.
BezoekadresVeluwezoom 5
1327 AA Almere
Naar de uitgebreide
contactpagina
©2024 Alle rechten voorbehouden FNV Catering.
Design by Gedachtegoed. Built by Mediacode.
We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.
Inloggen Mijn FNV Catering