Nog weinig schot in onderhandelingen cao catering

15-02-2019

Gisteren, donderdag 14 februari, vond het tweede cao-overleg voor een nieuwe cao catering plaats. De werkgevers wilden verder praten over de toekomstvisie van de cateringsector, echter hebben de vakbonden aangegeven om dit onderwerp even te parkeren, zodat er over een nieuwe cao catering gesproken kan worden.

Toelichting voorstellenbrief

De vakbonden FNV Catering, CNV Vakmensen en De Unie hebben hun voorstellenbrief toegelicht aan de werkgevers. De reactie van de werkgevers was kort en bondig. Zij gingen inhoudelijk niet op de voorstellen in, omdat zij van mening zijn dat dit korte termijn voorstellen zijn en zij zich willen richten op lange termijn doelen. De werkgevers hebben aangegeven eerst zelf met een visie voor de toekomst te komen.

Toekomstvisie sector

FNV Catering staat positief tegenover het opstellen van een gezamenlijke toekomstvisie voor de catering en hecht veel waarde aan een degelijk en goed onderbouwd onderzoek. Leden en medewerkers uit de gehele sector moeten actief betrokken worden bij een dergelijk veelomvattend proces. FNV Catering stelt dan ook voor de toekomstvisie los te trekken van de formele cao-onderhandelingen, zodat alle betrokken partijen voldoende tijd hebben een goede bijdrage te leveren aan de visie.

Vervolg

Binnenkort komt de cao-commissie van FNV Catering bij elkaar waarbij de werkgevers hun standpunt kenbaar zullen maken en toelichten. De volgende cao-overleggen met de werkgevers staan gepland voor 12 maart, 25 maart en 26 maart.

Samen voor een sterke cao, help mee!

FNV Catering strijdt voor een beter loon en goede arbeidsvoorwaarden voor alle cateringmedewerkers. Daar hebben we jouw hulp en die van je collega's bij nodig. Ben je nog niet lid van FNV Catering of wil je de nieuwsbrief ontvangen met daarin het laatste nieuws uit jouw sector? Meld je aan via fnvcatering.nl/meedoen.

Lijkt het je leuk om samen met andere leden de catering sterk te maken? Bekijk wat jij kunt betekenen via fnvcatering.nl/doemee.

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.