FNV Catering wacht op fatsoenlijk loonbod werkgevers

27-03-2019

Na vier onderhandelingsrondes bieden werkgevers een loonruimte van 1,25% in één jaar. Dit terwijl de vakbonden 5% loonsverhoging voorstellen plus een sterk verbeterde reiskostenvergoeding.

Ondanks herhaalde verzoeken aan de werkgevers om met een beter bod te komen is dit niet gebeurd. De vakbonden hebben daarom besloten om alle geplande cao-onderhandelingen stop te zetten, totdat de werkgevers een serieuze stap zetten richting het loonvoorstel van de vakbonden. Zolang dit niet gebeurt, wordt er niet verder gepraat en bereiden de vakbonden acties voor. FNV Catering strijdt voor een sterke cao voor alle cateringmedewerkers.

De broodkruimels die de werkgevers bieden...

Dit is wat werkgevers bieden
1,5% op 1 juli 2019 en 0,5% op 1 januari 2020. Dat is teruggerekend naar 12 maanden: 1,25%. Hier moet ook nog 0,6% af om de reiskostenvergoeding te verhogen van € 0,15 naar € 0,19 per kilometer. Dit betekent dat de totale loonsverhoging neerkomt op een zeer matige 0,65% in één jaar.

De belangrijkste punten die FNV Catering voor jou wil bereiken:


Lees hier alle voorstellen van FNV Catering.

Harry de Wit, bestuurder FNV Catering, over het loonbod: "Een schok, 1,5% per 1 juli 2019 en 0,5% per 1 januari 2020. Dat noemen de werkgevers een verantwoordelijke ontwikkeling, want ze zeggen dat ze zich niet kunnen veroorloven verder uit de pas te gaan lopen met concurrenten. Ik noem het een belediging, maar het voelt als een oorlogsverklaring!”

 

98% vindt loonbod onacceptabel

Tijdens het cao-overleg van 12 maart deden de werkgevers een loonbod. In de afgelopen weken konden cateringmedewerkers aangeven wat zij van het loonbod van de werkgevers vonden. Ruim 400 cateringmedewerkers hebben zich uitgesproken. De uitslag is glashelder. 98% is het oneens met het loonbod en ruim 50% is bereid om actie te voeren. 

Sluit je aan en kom in actie!

Jij verdient fatsoenlijk brood op de plank en geen kruimels! Laat weten dat je bereid bent om actie te voeren. We hebben al veel aanmeldingen ontvangen. Alleen samen kunnen we goede afspraken voor jou maken!

Vandaag, woensdag 27 maart 2019, is de cao-commissie van FNV Catering bij elkaar gekomen om over de situatie te praten. De cao-commissie beraadt zich over de vervolgstappen waarbij acties niet worden uitgesloten.
 
 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.