Cao-commissie wijst eindbod werkgevers cao catering unaniem af

17-06-2019

Afgelopen donderdag 13 juni zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao catering vervolgd. Na een lang overleg heeft dit niet tot een onderhandelingsresultaat geleid, vandaag heeft werkgeversvereniging Veneca een eindbod voorgelegd. Zij bieden hierin een loonsverhoging van 1,75%. FNV Catering vraagt minimaal 5% loonsverhoging. De cao commissie van FNV Catering heeft het eindbod vandaag unaniem afgewezen. Zij vinden het eindbod teleurstellend en blijven bij het eerder gestelde ultimatum door FNV Catering.

Dit vindt FNV Catering van het eindbod
FNV Catering accepteert geen achteruitgang in koopkracht, maar wil een fatsoenlijke reiskostenvergoeding en een duurzame regeling voor gezond werken zodat iedereen gezond tot het einde kan werken.


Bekijk hier het ultimatum van FNV Catering.

Belangrijkste punten uit het eindbod van de werkgevers


Bekijk hier het gehele eindbod.

Hoe verder?
De cao commissie heeft het eindbod unaniem afgewezen, maar wil wél eerst het eindbod de komende periode voorleggen aan de achterban alvorens zij een definitief besluit over het eindbod neemt. Ondertussen gaan de acties in de sector gewoon door. Cateringmedewerkers verdienen een fatsoenlijke cao met goede afspraken over loon, betere reiskosten en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.