Vakbondsactie KLM Catering Services op Schiphol, mogelijk geen maaltijden aan boord

15-08-2019

Medewerkers van KLM Catering Services (KCS) voeren op donderdag 15 augustus vanaf 06.30 uur een ‘werken volgens de regels’ actie uit en strijden hiermee voor een fatsoenlijke cao. Na een moeizaam traject heeft de werkgeversorganisatie Veneca op 13 juni een eindbod voorgelegd aan de vakbonden. 95% van de achterban van FNV Catering heeft dit eindbod afgewezen.

Met de ‘werken volgens de regels’ actie laten medewerkers van KCS zien dat de maat vol is en dat zij op deze wijze strijden voor een betere loon, hogere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst. In de maand augustus staan er ook andere cateringacties gepland.

Harry de Wit, bestuurder FNV Catering: “In mei zijn er twee weken lang gastvriendelijke acties bij bedrijfscateringlocaties in het hele land gehouden om aandacht te vragen voor betere arbeidsvoorwaarden voor cateringmedewerkers. Dit heeft ertoe geleid dat de onderhandelingen hervat zijn en er een eindbod door Veneca is neergelegd. Een teleurstellend eindbod, waardoor we doorgaan met diverse acties.”

Met de ‘werken volgens de regels’ actie worden de werkprotocollen strikt nageleefd. Hieruit voortvloeiend loopt er tegelijkertijd een actie om geen overwerk op die dag te verrichten. Dit kan mogelijk tot vertragingen leiden en dat er geen maaltijden aan boord zullen zijn tijdens de toch al drukke vakantieperiode op Schiphol.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.