Succesvolle actiedag KLM Catering Services

15-08-2019

Donderdag 15 augustus hebben medewerkers van KLM Catering Services (KCS) actiegevoerd voor een betere cao catering. De actiebereidheid was groot en kon op flink wat persaandacht rekenen.

KCS-medewerkers hebben een 'werken volgens de regels' actie uitgevoerd, waarbij de werknemers precies werken volgens alle protocollen. Een extra actiemiddel was dat er niet overgewerkt zou worden. Meerdere vliegtuigen hebben vertragingen opgelopen en enkele zijn zelfs zonder eten vertrokken.

"De actie is ons zeer goed bevallen. De werkdruk lag nu eindelijk op een normaal niveau. We hebben jaren altijd teveel gedaan. Extra inzet dat maar niet beloond wordt. Maar op deze manier kunnen we het wel 10 jaar langer volhouden!" Actief lid FNV Catering en actievoerder KCS

Bij KCS hebben de medewerkers laten zien dat ze een goede actie kunnen neerzetten met effect. FNV Catering is trots op de actievoerders. Om verdere acties af te wenden zal Veneca met een beter bod moeten komen.


Op 20 augustus staat de eerstvolgende actie in de catering gepland (Randstad). Kom jij ook in actie voor een betere cao? Meld je dan aan!

Stand van zaken

Na een stroeve start van de onderhandelingen hebben cateringmedewerkers diverse gastvriendelijk bloemenacties gehouden. Hierdoor zijn werkgevers- en werknemersorganisaties weer opnieuw met elkaar in gesprek gegaan. Na een lang overleg heeft de werkgeversorganisatie Veneca op 13 juni jl. een eindbod voorgelegd aan de vakbonden. Vervolgens heeft 95% van de achterban (leden en niet-leden van FNV Catering) tegen dit eindbod gestemd. De cao-commissie van FNV Catering heeft besloten om de acties voor een fatsoenlijke cao voort te zetten.

Lees meer over het eindbod en wat FNV Catering daarvan vindt.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.