Morgen staking KLM Catering Services op Schiphol

03-09-2019

Medewerkers van KLM Catering Services (KCS) houden op woensdag 4 september van 8.00 uur tot 10.00 uur een werkonderbreking en strijden hiermee voor een fatsoenlijke cao catering. Vakbonden FNV Catering, de Unie, CNV Vakmensen en werkgeversorganisatie VENECA zijn na moeizame onderhandelingen niet tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor een nieuwe cao catering.

Aansluiting FNV Grondpersoneel van KLM

Na meerdere stiptheidsacties bij KCS en diverse acties bij bedrijfscatering-locaties is werkgeversorganisatie Veneca niet met een beter bod gekomen. De werkonderbreking van KCS sluit aan bij de werkonderbreking van FNV Grondpersoneel van KLM. Het betreft echter een ander conflict; KCS valt onder een andere cao dan het grondpersoneel, maar is wel voor 100% een dochter van KLM.

Met de werkonderbreking laten medewerkers van KCS zien dat de maat vol is en dat zij op deze wijze strijden voor een beter loon, hogere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst.

Over FNV Catering
FNV Catering is de grootste vakbond voor alle 20.000 medewerkers in de catering. FNV Catering behartigt de collectieve belangen voor cateringmedewerkers op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.