Succesvolle staking bij KLM Catering Services op Schiphol

04-09-2019

Medewerkers van KLM Catering Services (KCS) hebben vanochtend van 8.00 uur tot 10.00 uur een werkonderbreking gehouden voor een betere cao catering. De actiebereidheid was groot, de helft van de KCS medewerkers die aan het werk waren hebben meegedaan aan de werkonderbreking.

KCS-medewerkers hebben 2 uur lang hun werk onderbroken, waardoor meerdere vliegtuigen zijn geannuleerd of vertraagd en enkele zijn zelfs zonder eten vertrokken.

De werkonderbreking van KCS sloot aan bij de werkonderbreking van FNV Grondpersoneel van KLM. Het betreft echter een ander conflict; KCS valt onder een andere cao dan het grondpersoneel, maar is wel voor 100% een dochter van KLM.

Volgende acties voor een betere cao catering

Met de werkonderbreking hebben medewerkers van KCS laten zien dat de maat vol is en dat zij op deze wijze strijden voor een beter loon, hogere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst. FNV Catering is trots op de actievoerders. De komende periode gaan we door met de acties in de cateringsector. Cateringmedewerkers kunnen zich aanmelden via www.fnvcatering.nl/broodopdeplank.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.