Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Stakingen gaan ook door bij KLM Catering Services

08-10-2019

Vanavond heeft KLM Catering Services (KCS) het kort geding, dat zij aangespannen had tegen FNV Catering, vanwege de 24-uurs stakingen in de cateringbranche van donderdag 10, 17 en 24 oktober, ingetrokken. KCS eiste een algeheel stakingsverbod voor de stakingsdagen op Schiphol. Dit betekent dat de eerste stakingsdag van donderdag 10 oktober ook op Schiphol gewoon doorgaat.

Stakingsrecht blijft overeind
Harry de Wit, bestuurder FNV Catering: “Ons recht om 24 uur te staken blijft ook bij KCS overeind door het intrekken van het kort geding. Wel zijn er afspraken gemaakt om werkzaamheden te verrichten in verband met veiligheidsrisico’s bij intercontinentale vluchten.”

Cao-onderhandelingen
Na maandenlang onderhandelen hebben CNV Vakmensen en De Unie een onderhandelingsresultaat met werkgevers bereikt, dat erop neerkomt dat cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan. Het eindbod van Veneca geeft volgens FNV Catering onvoldoende verbetering voor alle 20.000 cateringmedewerkers.

Drie stakingsdagen in oktober
Naast donderdag 10 oktober in Amsterdam roept FNV Catering alle cateringmedewerkers op om ook donderdag 17 oktober in Rotterdam en 24 oktober in Utrecht 24 uur te staken. Cateringmedewerkers kunnen zich aanmelden via www.fnvcatering.nl/broodopdeplank.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.