Succesvolle eerste stakingsdag cateringmedewerkers

11-10-2019

Cateringmedewerkers hebben donderdag 10 oktober in Amsterdam 24 uur lang het werk neergelegd voor een fatsoenlijke cao catering. De actiebereidheid was groot, honderden cateringmedewerkers hebben meegedaan aan de eerste stakingsdag, het begin van een estafettestaking.

Gesloten cateringlocaties 10 oktober
Cateringlocaties zoals Thales Hengelo, APM 1 Terminal Havens Rotterdam, Ministerie van Financiën Den Haag, Hogeschool Saxion Enschede en Heineken Zoeterwoude waren gesloten doordat cateringmedewerkers staakten. Bij veel andere cateringlocaties waren er problemen om de catering draaiende te houden doordat een groot deel van de cateringmedewerkers staakten, onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam, UWV Amsterdam en Akzo Nobel Amsterdam. KLM Catering Services was door afspraken die FNV Catering had gemaakt met betrekking tot minimale inzet voor intercontinentale vluchten in verband met veiligheidsissues, deels gesloten.

Volgende stakingsdagen in oktober
Met deze eerste stakingsdag hebben cateringmedewerkers laten zien dat de maat vol is en dat zij op deze wijze strijden voor een beter loon, hogere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst. FNV Catering is trots op de stakers. Donderdag 17 oktober is de volgende stakingsdag in Rotterdam en donderdag 24 oktober in Utrecht.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.