Tweede stakingsdag met honderden cateringmedewerkers

18-10-2019

Cateringmedewerkers hebben donderdag 17 oktober in Rotterdam voor de tweede keer in de reeks van een estafettestaking 24 uur lang het werk neergelegd voor een fatsoenlijke cao catering. Honderden cateringmedewerkers hebben meegedaan aan diverse lawaaiacties bij cateringlocaties in Rotterdam.

Gesloten cateringlocaties 17 oktober
Cateringlocaties zoals terminals APM1, APM2 en ECT Delta op de Maasvlakte, Zadkine Rotterdam, Hogeschool Saxion Enschede, Ministerie van Buitenlandse Zaken Den Haag en Heineken Zoeterwoude waren gesloten doordat cateringmedewerkers staakten. Bij veel andere cateringlocaties waren er problemen om de catering draaiende te houden doordat een groot deel van de cateringmedewerkers staakten, onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam en AEB Amsterdam. KLM Catering Services was door de minimale inzet voor intercontinentale vluchten in verband met veiligheidsissues, deels gesloten.

Volgende stakingsdag in oktober
FNV Catering is trots op de cateringmedewerkers die aan deze tweede stakingsdag hebben meegedaan. Cateringmedewerkers strijden voor een beter loon, hogere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst. Donderdag 24 oktober is de volgende stakingsdag in Utrecht. Cateringmedewerkers kunnen zich aanmelden.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.