Grote opkomst stakingsdag in Utrecht

25-10-2019

Cateringmedewerkers hebben donderdag 24 oktober in Utrecht voor de derde keer, in de reeks van een estafettestaking, 24 uur lang het werk neergelegd voor fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Honderden cateringmedewerkers hebben meegedaan aan lawaai- en protestacties bij catering hoofdkantoren in Utrecht.

Gesloten cateringlocaties 24 oktober
Cateringlocaties zoals terminals APM1, APM2 en ECT Delta op de Maasvlakte, Provinciehuis Utrecht, DSM Delft, AEB Amsterdam en Heineken Zoeterwoude waren gesloten doordat cateringmedewerkers staakten. Bij veel andere cateringlocaties waren er problemen om de catering draaiende te houden doordat een groot deel van de cateringmedewerkers staakten, onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam en enkele ministeries uit Den Haag. KLM Catering Services was door de minimale inzet voor intercontinentale vluchten, in verband met veiligheidsissues, deels gesloten.

FNV Catering is trots op de cateringmedewerkers die aan deze stakingsdag hebben meegedaan. Cateringmedewerkers strijden de afgelopen maanden voor een beter loon, hogere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst.

Volgende stappen
CNV Vakmensen en De Unie hebben met werkgeversorganisatie Veneca een akkoord bereikt, dat erop neerkomt dat cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan. Het akkoord geeft volgens FNV Catering onvoldoende verbetering voor alle 20.000 cateringmedewerkers. Daarbij ontbreekt het draagvlak van de cao-afspraken bij deze twee bonden. "Als de andere vakbonden met de werkgevers zo’n cao willen afsluiten en niet eens meer willen betalen dan inflatie, dan moet je wel overgaan tot hardere acties. We zien dat de onrust in de sector alleen maar toeneemt en de actiebereidheid groeit. Wij gaan door in de strijd voor een fatsoenlijke cao. Maandag 4 november komt de cao-commissie van FNV Catering bijeen om te bepalen welke volgende stappen er gezet gaan worden," aldus Harry de Wit, bestuurder FNV Catering.
 

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.