Acties gaan door: landelijke stakingsdagen!

06-11-2019

De cao-commissie van FNV Catering (bestaande uit 50 leden van diverse cateringbedrijven) heeft besloten dat de acties in de catering doorgaan. 

Met de estafettestaking in oktober hebben we een krachtig signaal afgegeven richting de werkgevers.  Echter willen zij nog steeds geen fatsoenlijke afspraken maken, die jullie wel verdienen! We gaan door met onze strijd voor aanvullende afspraken over een hoger loon, betere reiskostenvergoeding en afspraken om eerder te stoppen met werken. De cao die er nu ligt is dan ook niet onze cao. 

Jullie verdienen brood op de plank, geen kruimels! Daarom organiseren we de komende maanden landelijke 24-uurs stakingen; we starten donderdag 19 december. Doe jij mee?



Een verschil van 600 euro; onacceptabel!

De deal die de andere vakbonden met Veneca hebben bereikt komt erop neer dat cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan! Niet alleen qua loon, maar er is ook geen enkele afspraak over verbetering van de reiskostenregeling. Op jaarbasis is dat voor een gemiddelde medewerker ruim 600 euro verschil! Onacceptabel. Bekijk meer info over de verschillen tussen onze eis en de deal van de andere vakbonden.

Samen zorgen we dat de acties een succes worden!

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk cateringmedewerkers weer in actie komen, staken is immers een recht. Wijs ook je collega’s op deze acties.

Hoe ziet een stakingsdag eruit?

Zorg dat je je op de stakingsdag, voordat je werkdag begint, afmeld bij je werkgever en daarna naar de stakingslocatie van FNV Catering komt. Op de stakingsdag ontvang je een formulier waar je je op registreert als staker. Je krijgt, naast een stakingsuitkering, ook je reiskosten vergoed. Ben je geen lid? Dan kun je ter plekke lid worden. Je komt dan in aanmerking voor de stakingsuitkering. Dit formulier lever je op de stakingsdag bij ons in. #broodopdeplank

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.