Waarom weer acties? Er is toch een cao…?

17-12-2019

Werk je in de catering, dan heb je per 1 oktober een loonsverhoging gehad en heeft je werkgever je geïnformeerd dat er een nieuwe cao is. Dat is mooi, is misschien je eerste reactie. Maar dat is niet zo! Zo is de inflatie hoger dan jouw loonsverhoging, waardoor deze cao het klaarspeelt dat je erop achteruitgaat, omdat je minder geld overhoudt. Hoe het kan dat er toch een cao is, legt onze sectorbestuurder Harry de Wit uit. Ook waarom er donderdag 19 december weer acties zijn.

FNV Catering, de grootste vakbond in de catering, vindt dit een slechte cao en heeft geen handtekening onder de cao gezet. Hoe kan het dat er toch een cao is?
Harry de Wit: “Bij de cao-onderhandelingen zijn meerdere vakbonden betrokken. Naast FNV Catering ook De Unie en CNV Vakmensen. Die bonden hebben veel minder leden in de catering, maar voor het ondertekenen van een cao gelden niet de grootte en het aantal leden van een vakbond, wel of ze een officiële vakbond zijn. Per wet is dat geregeld en De Unie en CNV Vakmensen voldoen aan de wet. Deze twee vakbonden zeggen dat hun leden akkoord zijn gegaan met het onderhandelingsresultaat – bij CNV Vakmensen zou het om 61% gaan -, waarna beide bonden de cao hebben ondertekend. De werkgevers aangesloten bij Veneca, en dat zijn de meeste grote cateraars, gaan nu uit van deze cao.”

Waarom hebben wij niet ondertekend?
“Omdat de cao gewoonweg onacceptabel is. De deal die deze vakbonden met werkgeversorganisatie Veneca hebben bereikt, komt erop neer dat cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan. Een loonsverhoging van 3,1% zoals is afgesproken in de cao lijkt aardig, maar omdat die loonsverhoging pas ingegaan is op 1 oktober en loopt tot 1 april 2020, dus een half jaar, is het op jaarbasis slechts 1,55%. Dan is er nog een eenmalige uitkering van 0,5%, maar samen met de loonsverhoging is dat nog altijd minder dan de inflatie van 2,6%. Op jaarbasis is dat voor een gemiddelde medewerker ruim 600 euro verschil. Wij blijven bij de eis van 5% loonsverhoging. En dan is er ook nog geen enkele afspraak gemaakt over verbetering van de reiskostenregeling. Het is te gek voor woorden dat medewerkers eerst een uur of meer moeten werken om hun de kosten voor het woonwerk-verkeer te kunnen betalen.”

In oktober zijn 3 stakingsdagen geweest en op 19 december gaan we door. Heeft dat nog wel zin nu er een cao is?
“Natuurlijk! We weten gewoon dat de overgrote meerderheid van de werknemers in de catering het geen goede cao vindt. Eerder dit jaar hebben we een eindbod van de werkgevers voorgelegd aan leden en niet-leden, en 95% vond het een onacceptabel bod. Dat moeten we kenbaar blijven maken. Dat blijkt alleen door te dringen met onze stakingsdagen. Er is zo’n overheersend gevoel onder cateringmedewerkers dat ze onvoldoende respect en waardering krijgen voor hun harde werken.”

Begin volgend jaar beginnen de onderhandelingen voor een nieuwe cao per 1 april 2020, want dan loopt deze cao alweer af. Is het niet beter om met de acties te stoppen en plaats te nemen aan de onderhandelingstafel?
“We voeren de druk op en blijven doorgaan met acties. En we nemen plaats aan de onderhandelingstafel.”

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.