Ook in Almere grote stakingsopkomst voor betere cao catering

20-12-2019

Cateringmedewerkers hebben donderdag 19 december in Almere voor de vierde keer 24 uur lang het werk neergelegd voor fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Honderden cateringmedewerkers hebben meegedaan aan deze stakingsdag.

Gesloten cateringlocaties 19 december
Cateringlocaties zoals terminals APM1, APM2 en ECT Delta op de Maasvlakte, Thales Hengelo, meerdere locaties van Hogeschool van Amsterdam, DSM Delft, AEB Amsterdam en Heineken Zoeterwoude waren gesloten doordat cateringmedewerkers staakten. Bij veel andere cateringlocaties waren er problemen om de catering draaiende te houden doordat een groot deel van de cateringmedewerkers staakten, onder andere bij Vrije Universiteit Amsterdam, Zadkine Rotterdam en Saxion Enschede. KLM Catering Services was door de minimale inzet voor intercontinentale vluchten, in verband met veiligheidsissues, deels gesloten.

FNV Catering is trots op de cateringmedewerkers die aan deze stakingsdag hebben meegedaan. Cateringmedewerkers strijden de afgelopen maanden voor een beter loon, hogere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst.

Strijd gaat door!
In het akkoord dat CNV Vakmensen en De Unie met werkgeversorganisatie Veneca hebben bereikt, gaan cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruit. Dit zorgt voor onvoldoende verbetering voor alle 20.000 cateringmedewerkers en gaan zij er op jaarbasis gemiddeld 600 euro op achteruit. Daarbij ontbreekt het draagvlak van de cao-afspraken bij deze twee bonden. ”Als de andere vakbonden met de werkgevers zo’n cao willen afsluiten en niet eens meer willen betalen dan inflatie, dan moet je wel overgaan tot acties. We zien dat de onrust in de sector en de actiebereidheid blijft groeien, daarom gaan we door in onze strijd voor een fatsoenlijke cao”, aldus Harry de Wit, bestuurder FNV Catering.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.