Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Ook dertigers verdiepen zich in het pensioen van jou

07-01-2020

Pensioenfonds Horeca & Catering heeft een verantwoordingsorgaan en daarin zitten vertegenwoordigers uit de bedrijfstak: werkgevers, werknemers in horeca en catering en ex-werknemers of gepensioneerden. Het verantwoordingsorgaan wil van het bestuur weten waarom het bepaalde beleidsbeslissingen heeft genomen. Daarnaast geeft het adviezen. FNV Horeca-leden Marc Berkheij en Jos Venrooij zitten sinds kort in het verantwoordingsorgaan, vanaf januari ook FNV Catering-lid Derktje ter Steege. Hier een korte kennismaking met Jos en Marc.

Jos Venrooij (35) is allround leidinggevend medewerker bij De Kentering Party-Events-Food en biercafé/feestzaal D’n Beer in Rosmalen: “Pensioen is een interessante materie waarin ik me wil verdiepen. Net als iedereen wil ik graag een fatsoenlijk pensioen. En ook al ben ik jong, ik vind dat ik me er nu al mee bezig moet houden. Niet alleen voor mezelf, ook voor al die anderen die in de horeca werken. Verder is het altijd goed mijn netwerk uit te breiden. Tijdens de eerste bijeenkomst was de materie vrij moeilijk, de teksten stonden vol vaktaal. Maar ik krijg een buddy toegewezen die me hiermee helpt. Op dit moment is het nog een uitdaging voor me. Met de tijd zal het meevallen en is de uitdaging vooral om de afspraken van het pensioenakkoord uit te voeren.”

Marc Berkheij (36) is nachtsupervisor bij een hotel in Den Haag. Marc heeft uit zichzelf al langere tijd interesse in pensioenen: “Jaren geleden had ik al bedacht dat ik niet tot mijn 68e wil doorwerken en ik heb me erin verdiept wat ik dan alvast moet doen. Als je tot je 50e wacht, ben je te laat. Ik wil graag een actieve bijdrage leveren aan het waarborgen van pensioenen. Niet alleen het pensioen van mezelf, ook dat van al die anderen die in de sector werken. Dat is een van de redenen waarom ik ja heb gezegd om in het verantwoordingsorgaan plaats te nemen. Ik hoop ook mijn netwerk en kennis over pensioenen te vergroten, zodat ik slagvaardiger word. De eerste bijeenkomst was best pittig. Zoveel informatie, terwijl ik er toch al veel over gelezen heb! Maar het interesseert me, dus ik zal erin groeien.”

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.