Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Werkgevers: “Actiedagen duidelijk signaal”

22-01-2020

Net voor kerst hebben weer veel medewerkers in de catering gestaakt en daarmee nog eens duidelijk gemaakt dat de huidige cao catering onacceptabel is. Dit was de vierde stakingsdag. De werkgevers hebben ingezien dat ons protest ‘een duidelijk signaal is met de nodige gevolgen zowel in financiële zin als ten aanzien van de reputatie van de sector’, aldus hun brief deze maand. In die brief staan meer aanknopingspunten om de acties op te schorten en te gaan praten over een nieuwe cao per 1 april dit jaar.

Laten we nog even herhalen waarom we vorig jaar de cao catering niet hebben ondertekend en vier stakingsdagen hebben georganiseerd. De deal die de andere vakbonden met werkgeversorganisatie Veneca hadden bereikt, komt erop neer dat cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan. Een loonsverhoging van 3,1% zoals is afgesproken in de cao lijkt aardig, maar omdat die loonsverhoging pas is ingegaan op 1 oktober 2019 en loopt tot 1 april 2020, dus een half jaar, is het op jaarbasis slechts 1,55%. Dan is er nog een eenmalige uitkering van 0,5%, maar samen met de loonsverhoging is dat nog altijd minder dan de inflatie van 2,6%. Op jaarbasis is dat voor een gemiddelde medewerker ruim 600 euro verschil. En dan is er ook nog geen enkele afspraak gemaakt over verbetering van de reiskostenregeling. Onze eis is steeds dezelfde gebleven: 5% loonsverhoging en een betere reiskostenregeling.

Koopkrachtbehoud of misschien zelfs verbetering

Half januari hebben we een brief van de werkgevers gekregen, waarin we kunnen lezen dat onze stakingsacties effect hebben gehad. Want ze stellen dat een belangrijk signaal vanuit de werknemers de wens is tot koopkrachtbehoud en zo mogelijk verbetering daarvan. Ze hebben die wens gehoord, schrijven ze, en staan er positief tegenover. Dat is voor ons de reden om in samenspraak met de cao-commissie de acties op te schorten en in te gaan op hun uitnodiging voor nieuwe cao-onderhandelingen. De huidige cao loopt namelijk eind maart alweer af.

Voor ons blijft koopkrachtverbetering een eis voor een nieuwe cao. Nu de werkgevers dat noemen, hebben wij er weer voorzichtig vertrouwen in om tot cao-afspraken te komen. En verder mee te praten over een toekomstvisie en over eerder kunnen stoppen met werken voor oudere werknemers.

Tot nu toe was Veneca altijd onze onderhandelingspartner aan werkgeverszijde. Daar is VOCC bij gekomen, een werkgeversorganisatie van kleine tot middelgrote cateraars. Zij vertegenwoordigen redelijk wat werkgevers in de sector, waar onze leden ook werken. Daarom is het goed dat VOCC meedoet aan de onderhandelingen.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.