Maatregelen Coronavirus ook voor contractcatering grote gevolgen

16-03-2020

De gevolgen van het Coronavirus zijn op dit moment overal in het land merkbaar. FNV Catering wil dat de overheid regelt dat de WW-uitkering tijdens werktijdverkorting niet in mindering wordt gebracht bij een mogelijke nieuwe WW-periode bij ontslag.  

Het besluit van de overheid om alle eet- en drinkgelegenheden vanaf 18:00 uur zondagavond 15 maart te sluiten heeft voor nodige onduidelijkheid gezorgd bij medewerkers in de contractcateringbranche.

Bezorgde medewerkers
FNV Catering wordt overspoeld met vragen zoalsValt het bedrijfsrestaurant waar ik werk wel of niet onder de maateregelen vanuit de overheid?’ of ‘Als je in een bedrijfsrestaurant werkt die maar 2 uur open is en je te maken hebt met 100 tot 150 gasten die langs je counter komen, hoe ga je daar dan mee om?’ Dit en nog andere vragen zorgt voor veel onrust en onzekerheid onder medewerkers in de catering. FNV Catering vraagt de overheid dan ook om snel duidelijkheid hierin te geven.

Voor veel medewerkers zal naar alle waarschijnlijkheid werktijdverkorting worden aangevraagd. FNV Catering vertrouwt erop dat werkgevers medewerkers het loon, over de periode dat ze WW ontvangen, tot 100% doorbetalen.

FNV Catering is van mening dat vanuit de overheid geregeld moet worden, voorzover dat nog niet geregeld is, dat WW tijdens werktijdverkorting niet in mindering wordt gebracht op een eventuele nieuwe WW-periode bij ontslag. Mocht een medewerker onverhoopt binnen 26 weken na afloop van de periode werktijdverkorting werkloos worden.

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.