FAQ: Vakantie(dagen) en Corona

23-07-2020

Wij krijgen veel vragen van onze leden over vakantie, opbouw van vakantiedagen en reisadvies tijdens de coronacrisis. Hier vind je ons overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden over vakantie tijdens de coronacrisis. 

Vakantie(dagen) en Corona

Wat gebeurt er met de opbouw van de vakantiedagen tijdens de verplichte sluiting?

Jouw werkgever geeft geen toestemming voor het opnemen van vakantie, wat kun je doen?

Je gaat op vakantie naar een land met code geel en jouw werkgever geeft aan dat een eventuele quarantaine na terugkomst voor jouw rekening komt. Mag dat zomaar?

Je bent op vakantie in een oranje gebied waardoor je na terugkomst niet kan werken. Komt dit voor jouw rekening?

De vakantie stond al gepland en was al goedgekeurd. Nu heeft jouw werkgever aangegeven dat dit toch niet kan. Wat kun je doen?

Het reisadvies voor je vakantie is opeens negatief geworden. Je hebt gelukkig jouw vakantie kunnen annuleren en nu wil je ook graag weer aan het werk om later vakantie op te nemen. Jouw werkgever houdt echter vast aan deze periode.

Meer informatie

Bekijk ook de andere meestgestelde vragen rondom de coronacrisis op onze Corona: FAQ pagina. Of de meestgestelde vragen van werkgevers en werknemers op de speciale pagina van de Rijksoverheid. Ook heeft de overheid actuele informatie over cruciale beroepsgroepen. Of kijk naar de informatie die het RIVM geeft op zijn website.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.