Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Digitale informatiebijeenkomst Sodexo

16-09-2020

Het sociaal plan Sodexo is een overeenkomst tussen Sodexo en de vakbonden FNV en CNV. Daar staan alle afspraken in over het oplossen van boventalligheid en het einde dienstverband. Het sociaal plan is van toepassing op de werknemers in de catering en horeca, de facilitaire dienst en van het hoofdkantoor.

Het sociaal plan is goedgekeurd door de leden van de vakbonden. We hebben begrepen dat er veel vragen zijn over het sociaal plan. Dat kunnen wij begrijpen omdat het plan geschreven is voor al die verschillende afdelingen, allemaal met verschillende aantallen boventalligheid. Bovendien is het sociaal plan niet eenvoudig van taal (nogal juridisch). Daarom organiseert FNV een digitale informatiebijeenkomst via het platform Zoom over het sociaal plan op vrijdag 18 september om 15.30 uur.

Kom naar de digitale informatiebijeenkomst
Vrijdag 18 september om 15.30 uur kun je deelnemen aan de digitale bijeenkomst. Praat ook met je collega's, niet-leden zijn ook zeker welkom tijdens deze bijeenkomst. Link Zoom om vrijdag deel te nemen

De kern van het sociaal plan is


Over de sancties bij het afwijzen van een passende functies bestaan ook veel misverstanden: die zijn er niet in fase 1B. Kom je door afspiegeling in de volgende fase, dan wordt wel gekeken naar eventueel weigeren van een passende functie in de periode daarvoor: dan is alleen de wettelijke transitievergoeding van toepassing en is er geen compensatie voor de verkorte opzegtermijn.

Maar nogmaals: je mag gemotiveerd een functie afwijzen. Laat het ons weten indien daar klachten over zijn.

Niet leden zijn ook welkom. Maar indien iets gedaan moet worden, doen we dat natuurlijk alleen voor leden.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.