Op weg naar een nieuwe cao

17-02-2021

De afgelopen twaalf maanden zat iedereen in de cateringsector in een achtbaan waar geen einde aan leek te komen. De aandacht ging vooral naar overleven en de regelingen die het leed rond gedwongen ontslagen dragelijker moesten maken. Gesprekken over een nieuwe cao komen nu op gang, vertelt sectorbestuurder Harry de Wit van FNV Catering.

Even voor de duidelijkheid, hoe zit het met de huidige cao?
“Die loopt 31 maart van dit jaar af. De verwachting is dat deze verlengd wordt tegen de bestaande voorwaarden. Dat betekent in elk geval dat de medewerkers in de catering er niet op achteruit gaan.”

Waarom deze verlenging op deze manier?
“De situatie in de catering is erg verslechterd, dat merk je aan alles. Er zijn al veel reorganisaties geweest, waarbij veel banen verloren zijn. Wij hebben ons in die periode gericht op zo goed mogelijke sociale plannen. En voor de mensen die konden blijven werken in de sector wilden we in elk geval geen verslechtering van de arbeidsvoorwaarden.”

Wat gaat er nu gebeuren?
“We starten 15 maart met gesprekken met de werkgevers. Na de zomer gaan we een branchebrede discussie voeren over de cao met iedereen die bij de sector is betrokken, van werkgevers tot werknemers en opdrachtgevers.” 

Wanneer is er dan een nieuwe cao?
“Ons streven is dat per april 2022 een nieuwe overeenkomst ligt, waarin ook FNV Catering zich kan vinden en die goed is voor de werknemers in de sector en voor de sector zelf.”

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.