Cateringcongres: De toekomst van de catering: Samen vooruit!

24-09-2021

De cateringsector heeft het zwaar. Door de coronacrisis, maar ook door langdurige maatregelen zoals thuiswerken. Veel cateringmedewerkers hebben de sector inmiddels verlaten. Door zelf een andere baan te zoeken, of door gedwongen vertrek wegens reorganisaties. De toekomst van de sector staat hierdoor meer dan ooit onder druk. Hoe moet de sector eruit gaan zien in de toekomst en wat is er voor nodig om dit te realiseren? Om hier antwoorden op te krijgen organiseren we dinsdag 9 november een Congres: De Toekomst van de catering: Samen vooruit!

De toekomst van de catering: Samen vooruit!
Wanneer: Dinsdag 9 november
Tijd: 11:00- 17:00 uur
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
Inclusief: Koffie/thee, lunch en borrel na afloop

Over het congres
Tijdens dit congres nodigen we medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers uit om met elkaar het gesprek aan te gaan over de toekomst. Door opzoek te gaan naar gezamenlijke belangen kunnen we vooruit kijken naar een toekomstbestendige cateringsector.

We gaan met elkaar het gesprek aan en meerdere sprekers uit de sector zullen ook aan het woord komen. Ook word je tijdens dit congres geïnspireerd met voorbeelden uit de praktijk van omdenken. Bijvoorbeeld over nieuwe cateringconcepten waardoor het traditionele bedrijfsrestaurant verdwijnt. Daarnaast is er natuurlijk ook ruim de tijd om te netwerken met collega's en staat er een heerlijke lunch en borrel op het menu.

Ben je cateringmedewerker?
Voor cateringmedewerkers is er veel onzekerheid over de toekomst. Hoe zorg je ervoor dat je als medewerker een goede boterham kan (blijven)verdienen? Hoe blijf je gezond aan het werk tot aan je pensioen? Welke carrièrekansen zou je graag zien in de sector? Hoe zie jij de toekomst van jouw sector en wat vind jij belangrijk?

Ben jij opdrachtgever in de catering?
Hoe geef je als opdrachtgever invulling aan de cateringbehoefte van jouw medewerkers? En sluit de huidige dienstverlening van de cateraar hier op aan? Wat moet er blijven en wat kan anders, mede door de toename van thuiswerkende medewerkers? Wat wordt de rol van het bedrijfsrestaurant binnen de organisatie en hoe wil je in de toekomst omgaan met openingstijden en technische ontwikkelingen zoals een app of foodwall?

Ben jij werkgever in de catering?
Zijn er voordelen te behalen door toekomstige ontwikkelingen en wat is er nodig om dit te realiseren? Hoe houden we de sector overeind en waarborgen we de kwaliteit? Hoe zou de dienstverlening eruit moeten komen te zien in de toekomst? Maar ook: hoe zorg je voor goed opgeleide medewerkers bij een veranderende sector? En hoe ziet volgens jou goed en aantrekkelijk werkgeverschap er in de toekomst uit?

Werknemer, opdrachtgever of werkgever: we horen graag jouw mening!

Praktische info
Het congres zal fysiek plaatsvinden op dinsdag 9 november in de Jaarbeurs in Utrecht. We houden ons uiteraard aan de op dat moment geldende coronamaatregelen. Deelname is kosteloos. Reis- en parkeerkosten worden vergoed. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor werknemers om doorbetaald verlof aan te vragen bij hun werkgever. Verdere informatie zal later nagestuurd worden per mail.

Wat vind jij belangrijk voor jouw toekomst?

Meld je aan voor het Congres van dinsdag 9 november.

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.