Standpunt m.b.t. oproep uitsluiting PVV en FvD

28-12-2021

Standpunt met betrekking tot oproep Ledenparlement FNV tot uitsluiting PVV en FvD van deelname bijeenkomsten gemeenteraadsverkiezingen

Wij ontvingen deze week verschillende vragen van onze leden over een bericht dat door FNV naar buiten is gebracht. Het Ledenparlement van de FNV zou het bestuur hebben opgeroepen voor FNV-bijeenkomsten voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen, de PVV en Forum voor Democratie niet uit te nodigen. Zo luidde het bericht. Onze leden vragen zich af of wij de strekking van die oproep steunen.

Als zelfstandige vakbond hebben wij een goede en stevige samenwerking met FNV, maar zijn wij geen onderdeel van FNV. Gevolg daarvan is dat FNV en FNV Horecabond op sommige kwesties van standpunt kunnen verschillen. Dit is een voorbeeld van zo’n verschil in standpunt.

Wij hebben ons als vakbond altijd volop ingezet voor alle werkenden in onze sectoren en zullen dat ook blijven doen vanuit onze kernwaarden solidariteit, sociale rechtvaardigheid, scholing, ontwikkeling en duurzaamheid. Wij hechten er waarde aan dat iedereen die werkzaam is binnen onze sectoren zich bij ons welkom voelt. Wij zullen nooit mensen uitsluiten, ook niet op basis van politieke overtuiging. Dat betekent dat wij de oproep van het Ledenparlement van FNV als FNV Horecabond niet ondersteunen

Natuurlijk zijn er individuen en partijen die er zelf wel voor kiezen mensen of groepen mensen uit te sluiten. Of het nu is op grond van politieke- of geloofsovertuiging, geaardheid, ras of geslacht. Dat maakt echter niet dat wij vinden die wij die individuen of partijen op onze beurt ook moeten uitsluiten. Wij hechten er juist waarde aan in die gevallen de dialoog aan te gaan. Alleen door elkaar onbevooroordeeld tegemoet te treden, een constructieve dialoog aan te gaan, elkaars mening te respecteren en verschillen te accepteren kunnen wij samen onze kernwaarde van solidariteit ook daadwerkelijk uitdragen.

Voel je dus de behoefte onderdeel te zijn van die dialoog? Mooi! Laat dan absoluut van je horen! Wij zijn altijd op zoek naar leden die onze kernwaarden niet alleen onderschrijven, maar ook binnen hun bedrijf, sector of onze mooie bond willen uitdragen.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.