Wat verdient ...?

02-05-2022

Jolanda Pelle (63) uit Steenbergen werkt al jaren in de catering. Momenteel werkt ze parttime, vier dagen per week in dienst van Alwel Wonen. De medewerkster catering verdient daarmee 1600 euro bruto.

Ben je tevreden met je huidige salaris?

“Ja. Hiervoor heb ik jaren via een uitzendbureau gewerkt. Dan krijg je vaak toch minder goed betaald. Het feit dat mijn man ook werkt en een goed inkomen heeft, maakt dat we gemakkelijk rond kunnen komen.” 

Waar geef je het meeste geld aan uit?

“Buiten de vaste lasten als hypotheek, gas, water en licht? Dan is dat vooral aan lekker eten en drinken. We houden er erg van om uit eten te gaan en te genieten van een wijntje op het terras.”

Wat is je grootste miskoop geweest?

“Het komt wel eens voor dat ik thuiskom met kleding die toch net niet helemaal bevalt, of uiteindelijk niet van de allerbeste kwaliteit blijkt. Maar qua grotere uitgave is het een wasmachine die me als eerste te binnen schiet. Die bleek binnen het eerste jaar al een miskoop van jewelste.

Sparen jullie?

“Ja. We zetten sowieso elke maand geld opzij. Bijvoorbeeld voor een auto. Of, zoals een jaar of drie geleden, voor een nieuwe keuken. Voor dit soort zaken willen we liever geen geld lenen. Als je het niet kunt betalen, dan moet je het laten, vind ik. Daarnaast sparen we ook voor onze drie kleinkinderen. Die krijgen elk 340 euro per jaar. Dat storten we op zo’n rekening die je vroeger een zilvervlootrekening noemde. Over dat gespaarde bedrag kunnen ze dan zelf beschikken wanneer ze achttien worden.”

Als je meer zou gaan verdienen, wat zou je dan anders gaan doen?

“Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. We hebben samen best een aardig inkomen. We kijken aan het eind van het jaar altijd wat we overhebben en dat gebruiken we dan als extra aflossing op de
hypotheek.” 

Dit artikel komt uit ons ledenmagazine Horeca Info 2-2022. Bekijk en download het gehele magazine

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.