Terugblik ‘Van catering naar hospitality: Samen verder’

25-04-2022

Tijdens het congres ‘Van catering naar hospitality: samen verder’ zijn zowel werknemers, werkgevers en opdrachtgevers uit de catering de dialoog aangegaan over de vernieuwde cao en de toekomst van de sector. We kijken terug op een mooie en inspirerende dag. We zijn samen verdergegaan met het centraal stellen van de toekomst van de sector.

Onderhandelingsresultaat cao catering met ruimte voor hospitality

Tijdens het congres is het bereikte onderhandelingsresultaat door cao partijen toegelicht. In deze nieuwe en sectorbrede cao blijven de rechtspositie en arbeidsvoorwaarden voor de huidige medewerkers behouden en wordt de sector aantrekkelijker gemaakt voor nieuwe en jonge medewerkers. Daarnaast stijgen de lonen per 1 april 2022 met 3,4% en per 1 januari 2023 met 2%.

Hoe verder?

Tijdens het congres is veel besproken over hoe de sector zich verder moet ontwikkelen op het gebied van zowel arbeidsvoorwaarden, maar ook hoe bijvoorbeeld opleiden en ontwikkelen centraal moeten (blijven) staan. De gehele uitwerking van het congres vind je hier.

Partijen willen het congres jaarlijks organiseren om zo alle belangrijke stakeholders (medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers) betrokken te houden bij de toekomst van de sector. Heb je nog suggesties voor het vervolg, dan horen we dat graag! Stuur een e-mail naar catering@fnvcatering.nl

Van catering naar hospitality: samen verder!

Het congres is georganiseerd door branchepartners Veneca, VOC Cateraars, CNV Vakmensen, De Unie en FNV Catering en stond onder leiding van dagvoorzitter Harry Glotzbach. Met de volgende sprekers Veneca voorzitter Ard van der Steur en Inga Blokker, directeur FoodService Instituut Nederland (FSIN) en medewerkers Marisa Kleinee en Peter Stoute. Door bijdrage van zowel medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers is het een succes geworden.

Bekijk hier de aftermovie of een fotoverslag van de dag.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.