Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Loon en loonstrook

Als jij je loon ontvangt krijg je ook een loonstrook. Op je loonstrook staat precies wat je verdient, welke bedragen er op je brutoloon zijn ingehouden en wat je gespaard hebt. Denk daarbij aan vakantiegeld en afgedragen premies.

Loonstrook

Je werkgever is verplicht om minimaal één loonstrook per jaar te geven. Wanneer je een wisselend loon hebt of bijvoorbeeld wisselende (over)uren, dan is jouw werkgever verplicht iedere maand een loonstrook te geven.

Klik op de pijl om te zien wat er altijd op een loonstrook staat vermeld

Bruto/netto salaris

Op je loonstrook staat het bedrag dat je bruto verdient. Je kunt lezen hoeveel belasting en welke premies hier vanaf worden getrokken. Wat je overhoudt is je netto salaris. Je netto salaris is het bedrag dat je uiteindelijk op je bank- of girorekening gestort krijgt. 

Jaaropgaaf

Aan het eind van het jaar ontvang je een jaaropgaaf van je werkgever. Dit is een samenvatting van alle loonstrookjes die je in dat jaar hebt ontvangen. De jaaropgaaf gebruik je weer voor je inkomensaangifte. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

Loonschalen

Wil jij meer informatie over jouw loon en in welke schaal je bent ingedeeld? In de cao catering vind je hierover alle informatie!

Jeugdloon

Als je in de contractcatering werkt, heb je niet meer te maken met jeugdlonen. Jonge cateringmedewerkers ontvangen het cao-loon dat van toepassing is.

Ben je nieuw in de cateringbranche dan word je maximaal de eerste 6 maanden ingeschaald op een aanloopschaalsalaris. Dit aanloopschaalsalaris kun je terugvinden bij de loonschaal die op jou van toepassing is. Werk je in de Inflight Catering, dan geldt er een afwijkend percentage.

Meer informatie over het aanloopschaalsalaris vind je terug in artikel 27 van de cao catering.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.