Toeslagen

Vakantiegeld, reiskostenvergoeding en nachttoeslag. Toeslagen die je wellicht bekend in de oren klinken. In de cateringsector zijn er verschillende soorten toeslagen. Lees hier meer over de toeslagen in de catering en waar jij recht op hebt.

Reiskosten

Iedereen moet naar zijn werk toe, met de auto of bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Heb je dan eigenlijk recht op reiskostenvergoeding? En hoe gaat dat in zijn werk? Voor de contractcatering geldt er per 1 januari 2015 een standaard reiskostenregeling met een kilometervergoeding van € 0,11 per kilometer, voor maximaal 30 kilometer enkele reis per dag. Over de eerste 10 kilometer wordt geen reiskostenvergoeding gegeven. Voor werknemers die op 1 januari 2014 al een reiskostenregeling hadden, wordt het verschil tussen de bestaande reiskostenvergoeding en de reiskostenregeling per 1 januari 2015 uitgedrukt in een persoonlijke toeslag reiskosten. Deze persoonlijke toeslag ontvangt een werknemer alleen over de gereisde dagen.

Afbouw toeslag

Voor alle medewerkers die werkzaam zijn in de bedrijfscatering is de matrix toeslagen onregelmatige uren van toepassing. Voor de uren van 18.00 uur tot 22.00 uur van maandag t/m vrijdag bedraagt de toeslag met ingang van 1 juli 2006 10%.

Indien een medewerker niet meer op onregelmatige uren werkzaam is, behoudt de werknemer gedurende 1 maand het recht op toeslagen voor onregelmatige uren.

De volgende afbouwregeling geldt voor de medewerker die in ploegendienst werkzaam is geweest of die werkzaam of die in een andere ploegendienst komt waarbij nadelige financiële consequenties optreden. De medewerker dient wel tenminste onafgebroken een jaar in een ploegendienstregeling werken. Gedurende zes salarisperioden ontvangt de werknemer de toeslag conform de ploegendienstregeling. Na deze periode wordt het verschil tussen de verdiensten tijdens de ploegendienst en de verdiensten in de nieuwe situatie afgebouwd worden met:

Als de ploegendienstregeling eindigt omdat de medewrker 55 jaar of ouder is, geldt dat de afbouwtermijnen worden verdubbeld.  

Let op: deze regeling geldt alleen voor medewerkers in de bedrijfscatering, dus niet voor medewerkers uit de inflightcatering, onderwijscatering en institutionele catering.

Vakantiegeld

Iedereen die werkt heeft recht op vakantiegeld. Jij dus ook! Dit wordt één keer per jaar uitbetaald, uiterlijk in de maand juni. In de catering loopt het vakantiejaar van 1 juni tot en met 31 mei. Over deze periode wordt je vakantietoeslag en het aantal vakantiedagen berekend. Het vakantiegeld bedraagt 8% van het loon dat je in het vakantiejaar (1 juni t/m 31 mei het jaar daarop) bij je werkgever hebt verdiend.

Feestdagen

Erkende feestdagen zijn geen extra betaalde vrije dagen (zoals bijvoorbeeld een vakantiedag). In de cao catering is wel een extra vergoeding opgenomen als je ook daadwerkelijk tijdens de feestdagen werkt. Als je op een erkende feestdag moet werken, dan heb je automatisch recht op een vervangende vrije dag. Deze moet twee weken voorafgaand aan de maand waarin de feestdag valt, tot zes weken erna worden opgenomen.

Besluit jouw werkgever dicht te blijven op een erkende feestdag? Dan bouw je minuren op. Je werkgever moet jou wél doorbetalen. De vrije dag moet op een ander moment ingehaald worden.

Erkende feestdagen zijn: nieuwjaarsdag, eerst en tweede paasdag, Koningsdag, 5 mei om de 5 jaar (voor het eerst in 2015), Hemelvaartsdag, eerst en tweede pinksterdag, eerste en tweede kerstdag.

Tip: Er staan veel onderwerpen in de cao, sommige zijn ook best lastig te begrijpen. Daarom heeft FNV Catering het ABC-boekje opgesteld. Hier vind je snel en gemakkelijk een uitleg over de belangrijkste onderwerpen uit de cao contractcatering.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.