Toeslagen

Vakantiegeld, reiskostenvergoeding en nachttoeslag. Toeslagen die je wellicht bekend in de oren klinken. In de cateringsector zijn er verschillende soorten toeslagen. Lees hier meer over de toeslagen in de catering en waar jij recht op hebt.

Reiskosten

Iedereen moet naar zijn werk toe, met de auto of bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Heb je dan eigenlijk recht op reiskostenvergoeding? En hoe gaat dat in zijn werk? Voor de contractcatering geldt dat je werkgever je reiskosten vergoedt, indien en voor zover deze worden gemaakt voor vervoer tussen werklocaties of naar een afwijkende locatie op verzoek van de werkgever. Deze vergoeding is dan op basis van 2e klas openbaar vervoer. Dit betekent dat je voor woon-werkverkeer geen reiskosten ontvangt.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om met je werkgever een andere afspraak te maken over reiskostenvergoeding. Belangrijk hierbij is om deze afspraak altijd schriftelijk vast te leggen in bijvoorbeeld je arbeidsovereenkomst. Een aantal cateringbedrijven heeft bijvoorbeeld in overleg met de OR een eigen reiskostenregeling afgesproken.

Afbouw persoonlijke toeslag

Voor alle werknemers die werkzaam zijn in de bedrijfscatering is de matrix toeslagen onregelmatige uren van toepassing. Voor de uren van 18.00 uur tot 22.00 uur van maandag t/m vrijdag bedraagt de toeslag met ingang van 1 juli 2006 10%.

Sinds 1 juli 2011 geldt de volgende afbouwregeling:

De afbouw van de toeslag bedraagt 15% per jaar. Hierbij is aansluiting gezocht bij de berekeningssystematiek van artikel 45 in de cao. Alle werknemers die de toeslag nog ontvangen zijn langer dan 5 jaar in dienst. De maximale duur van de regeling bedraagt 6 jaar en 8 maanden. Het afbouwbedrag wordt ineens aan de werknemer uitbetaald.

60 jaar of ouder per 1 juli 2006

Voor werknemers die op 1 juli 2006 55 jaar of ouder waren, geldt dat de afbouwtermijnen worden verdubbeld. 

Let op: deze regeling geldt alleen voor werknemers in de bedrijfscatering, dus niet voor werknemers uit de inflightcatering, onderwijscatering en institutionele catering.

Vakantiegeld

Iedereen die werkt heeft recht op vakantiegeld. Jij dus ook! Dit wordt één keer per jaar uitbetaald, uiterlijk in de maand juni. In de catering loopt het vakantiejaar van 1 juni tot en met 31 mei. Over deze periode wordt je vakantietoeslag en het aantal vakantiedagen berekend. Het vakantiegeld bedraagt 8% van het loon dat je in het vakantiejaar (1 juni t/m 31 mei het jaar daarop) bij je werkgever hebt verdiend.

Tip: Er staan veel onderwerpen in de cao, sommige zijn ook best lastig te begrijpen. Daarom heeft FNV Catering het ABC-boekje opgesteld. Hier vind je snel en gemakkelijk een uitleg over de belangrijkste onderwerpen uit de cao contractcatering.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.