Elke cateringmedewerker in deel A van de cao catering heeft recht op 13 roostervrije dagen per jaar met behoud van loon. Op deze manier komt een werkweek van 40 uur neer op een gemiddelde werkweek van 38 uur. Elk jaar kun je, op vrijwillige basis aangeven of je deze roostervrije dagen op jaarbasis om wilt zetten in loon.
Je hebt bovendien de keuze dit loon al dan niet ineens te laten uitkeren. Daarnaast is het ook mogelijk om jouw roostervrije dagen op jaarbasis te kopen. De waarde bij koop en verkoop van roostervrije dagen is per dag 0,45% van het bruto jaarloon. Werknemers van 55 jaar en ouder kunnen roostervrije dagen kopen tegen 0,30% van het bruto jaarloon. Als een werknemer van 55 jaar en ouder hiervan gebruik maakt is het niet mogelijk om zo'n dag weer te verkopen.
Werknemers in de onderwijscatering op locaties met een vaste bedrijfssluiting hebben geen recht op koop of verkoop van roostervrije dagen. Heb je een keuze gemaakt dan blijft deze geldig wanneer er een contractwisseling plaatsvindt.
De keuze voor het kopen of verkopen van roostervrije dagen moet in de maand november bij de werkgever kenbaar gemaakt worden.
BezoekadresVeluwezoom 5
1327 AA Almere
Naar de uitgebreide
contactpagina
©2024 Alle rechten voorbehouden FNV Catering.
Design by Gedachtegoed. Built by Mediacode.
We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.
Inloggen Mijn FNV Catering