Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Loopbaan

Werk je in de catering en wil je je verder ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Weet je wat je wilt, maar niet of je het ook kunt? Of zoek je een opleiding in de catering?

Loopbaanplanning is nadenken over wat je wilt met je leven en je werk. Het vergt een flinke portie zelfkennis en is ontzettend belangrijk! Wat is je doel en is je beoogde route hiernaartoe realistisch? Laat je niet te snel tegenhouden, maar zet op een rijtje wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Ook zul je een planning moeten maken van de hoeveelheid tijd die dit je kan gaan kosten.

Opleidingen in de catering

Je kunt op verschillende manieren een opleiding volgen, bijvoorbeeld een OCC-opleiding bij jouw werkgever, of een opleiding bij een Regionaal Opleidingscentrum (ROC). Daarnaast zijn er cursussen die je kunt volgen, zoals een managementopleiding of EHBO-cursus. Een opleiding zorgt er niet alleen voor dat jij je kennis bijspijkert, maar maakt je ook sterker bij onderhandelingen over je salaris of arbeidsvoorwaarden.

OCC-opleiding

Stichting Opleidingen Contractcatering ontwikkelt opleidingen en lesmateriaal voor de contractcateringbranche en verzorgt de afname van de examens. Er worden 5 verschillende opleidingen aangeboden die worden afgesloten met een praktijk- en/of theorie-examen. Stichting Opleidingen Contractcatering organiseert de examens en is verantwoordelijk voor de controle. Kijk hier voor meer informatie over de opleidingen bij OCC.

Ontwikkelvoucher

Het werken in de catering is zwaar. Het is daarom belangrijk om na te denken over de toekomst. Vanuit de cao is geregeld dat er vanaf 1 januari 2018 tot en met 1 januari 2020 voor maximaal 1.000 medewerkers een ontwikkelvoucher beschikbaar is. De voucher bedraagt per medewerker € 500,- inclusief BTW.

Met deze voucher heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en een opleiding te volgen. De opleiding hoeft niet vakgerelateerd te zijn, maar moet wel gevolgd worden bij een erkende opleider. Je volgt de opleiding in je eigen tijd en bent zelf verantwoordelijk voor de reiskosten, tenzij je daar andere afspraken over hebt gemaakt met je werkgever.

Op de website doewatjezelfkunt.nl kan je de ontwikkelvoucher aanvragen. 

Loopbaanadvies: GRATIS voor leden

Voor jou als lid hebben we iets heel interessants: loopbaanadvies. Want soms heb je behoefte aan inzicht: verhelderen wat je werk precies voor je betekent en hoe je meer plezier kunt hebben in je huidige baan. Wat je wilt bereiken op je werk. Of je bij je huidige werkgever wilt blijven of dat je je gaat oriënteren op ander werk. Houden dit soort vragen je bezig, dan ben je welkom voor advies op het loopbaanspreekuur. Lees meer

TIP: Ga gelijk door naar de online afspraken inplanner en maak een afspraak met de deskundige wanneer het jou het beste uitkomt!

 

Ontwikkeladvies: GRATIS vanaf 45 jaar of ouder

Werk je in de catering, ben je 45 jaar of ouder en wil je je werk graag zo lang en gezond mogelijk blijven doen? Dan is het goed om eens na te denken over je ontwikkeling in je werk. Een loopbaancoach kan hierbij helpen, zodat jullie samen grip op jouw loopbaan krijgen en jij op een prettige werkende manier je pensioen haalt. Lees meer

Haal het beste uit jezelf: doe de test!

Hoe kom je over op anderen? Wat zijn jouw valkuilen? FNV Catering heeft een tool ontwikkeld op basis van Personal Mapping. Na het invullen van een korte vragenlijst wordt jouw gedragsstijl uitgelegd in een filmpje. Hierdoor ontdek je welke karaktereigenschappen jou zo speciaal maken, en hoe jij deze kunt gebruiken om het beste uit jezelf en je collega's te halen.


Doe hier de Personal Mapping test

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.