Werkgevers staken overleg cao-onderhandelingen catering

23-11-2017

Donderdag 23 november zijn de onderhandelingen tussen de werkgeversorganisatie Veneca en de vakbonden FNV Catering, CNV Vakmensen en De Unie voor een nieuwe cao catering verder gegaan. De werkgeversorganisatie heeft tijdens dit laatste overleg aangegeven op dit moment niet meer verder te willen praten. Zij zien geen vooruitgang in de onderhandelingen en gaan nu eerst hun achterban informeren. Ook heeft Veneca het volgende geplande overleg geschrapt.

FNV Catering vindt de situatie zeer teleurstellend. Knelpunten waar we het niet over eens kunnen worden zijn het loon, de looptijd van de cao en de reiskostenvergoeding. FNV Catering heeft aangegeven wat haar minimale grens is, maar de werkgeversorganisatie wil hier niet meer over praten. 

Minimale grens FNV Catering

 

Onredelijke voorstellen vanuit de werkgeversorganisatie

De werkgeversorganisatie geeft aan een loonruimte te hebben van 2% met een cao looptijd van 1,5 jaar. Indien dit voorstel wordt teruggerekend naar een looptijd van een jaar, dan betekent dit een loonsverhoging van 1,33%. Deze verhoging is bijna gelijk aan de inflatie waardoor cateringmedewerkers er nauwelijks op vooruitgaan. De ingangsdatum van deze loonsverhoging hebben de werkgevers niet bekend gemaakt.

Daarnaast heeft de werkgeversorganisatie aangegeven dat een verbetering in de reiskostenvergoeding minder loonverhoging betekent. FNV Catering vindt dit niet reëel, dat zou betekenen dat cateringmedewerkers een minimale loonsverhoging zouden ontvangen. Dat is onacceptabel voor FNV Catering. Geen enkele cateringmedewerker gaat er hiermee op vooruit. 

Op maandag 11 december 2017 gaat FNV Catering in overleg met haar cao-commissie om te bepalen welke acties richting de werkgeversorganisatie genomen moeten worden.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.