Eerder stoppen met werken in de contractcatering

02-05-2021

De RVU-regeling, waardoor je als cateringmedewerker eerder zou kunnen stoppen met werken in de contractcatering, gaat met ingang van 1 mei 2021 van start.

Wie komen in aanmerking voor de RVU- regeling?

Alle werknemers die onder de cao contractcatering vallen en maximaal 36 maanden voor hun AOW-leeftijd zitten kunnen stoppen met werken. Korter voor de AOW-datum stoppen met werken kan natuurlijk ook. De uitkeringsduur bedraagt maximaal 36 maanden. Er geldt geen minimumduur van de uitkering.

Om voor een RVU-uitkering in aanmerking te komen moet de werknemer minimaal 15 jaar onafgebroken in dienst zijn geweest bij 1 of meerdere werkgevers in de contractcatering. Een of meerdere periodes van niet en/of elders werken mogen gezamenlijk maximaal 6 maanden bedragen en tellen dan mee voor de bepaling van de referteperiode van 15 jaar. Bedragen de periodes gezamenlijk meer dan 6 maanden, dan wordt niet voldaan aan de referteperiode van 15 dienstjaren.

Verder moet een werknemer uit dienst zijn bij de werkgever in de contractcatering op het moment dat de uitkering ingaat.

Meer weten over de regeling? Kijk snel op ietsvoorjou.nu of ga direct naar het aanvraagformulier voor de RVU-uitkering.

Hoe wordt een aanvraag voor een RVU-uitkering ingediend?

Aanvragen voor een RVU-uitkering kunnen vanaf 1 mei 2021 digitaal worden ingediend.

Stappenplan

  1. Check eerst de voorwaarden op ietsvoorjou.nu. Op deze site vind je welke informatie nodig is voor een aanvraag. Tevens is daar de volledige regeling te vinden.
  2. Vraag de regeling aan via het aanvraagformulier voor de RVU-uitkering
  3. Heb jij een uitkering aangevraagd? Zeg niet meteen je baan op, maar wacht altijd totdat je een schriftelijke toekenning hebt gekregen n.a.v. jouw aanvraag.
  4. Is de RVU-regeling toegekend? Dan zul je een door je werkgever ondertekende ‘verklaring uit dienst’ moeten overleggen. Zo’n verklaring dient als bewijs dat het dienstverband ook echt is beëindigd. Deze verklaring vind je op website ietsvoorjou.nu.

Hoe lang is de aanvraagtermijn?
 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.