In gesprek met drie Utrechtse cateringdames

21-11-2022

Hoe zien medewerkers uit de cateringsector hun vak en hun toekomst en wat heeft de cao hun te bieden? Nu de teksten voor cao catering met ruimte voor hospitality opgedroogd zijn, is het een goed moment om in gesprek te gaan met drie cateringmedewerkers.

In de kantine van MBO Utrecht is deze maandagmiddag de rust min of meer teruggekeerd. Een enkele student zit nog aan zijn broodje carpaccio of iets anders lekkers dat Sandra Sluijter (46 jaar), Irma van Barten (57) en Tilly Kuijk (64) hebben bereid. En de lach van deze drie Utrechtse dames klinkt door de ruimte.

Want vraag wat het werk leuk maakt, en ze zeggen alle drie: “Het werken met mekaar.” Een lach volgt dan snel. Dat blijkt ook als de fotograaf na het gesprek in de keuken en achter de counter een fotosessie houdt. Tilly houdt met een grote lach twee lepels vol salade bij Irma’s gezicht, terwijl Sandra op de achtergrond wegduikt. “Ik hou niet op de foto hoor”, zegt ze in onvervalst Utregs.

Aan tafel zit 75 jaar ervaring in de catering. Sandra werkt negen jaar in de sector, na eerder een kantoorbaan te hebben gehad, Irma begon op haar vijftiende en zorgt al 43 jaar voor de innerlijke mens, waarvan de laatste zes jaar in de schoolcatering. Tilly maakte een uitstapje, maar is inmiddels bij elkaar ook al 23 jaar bezig gasten te voorzien van een heerlijke lunch of een tussendoortje.

Wil je het volledige artikel lezen? Download dan de Hapklaar 2022-2

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.