Stand van zaken cao catering met ruimte voor hospitality

14-12-2022

De huidige cao heeft een looptijd van 1 april 2022 tot 1 april 2024. De afgelopen periode was het nog wachten op de uitwerking van de cao teksten. Maar het is gelukt; de teksten voor de cao catering/hospitality zijn klaar en alle partijen zijn hiermee akkoord. 

Dit betekent dat de cao aangemeld zal worden bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor een algemeen bindend verklaring, zodat alle cateringbedrijven dezelfde cao moeten toepassen.

De uitwerking van de teksten heeft meer tijd in beslag genomen dan voorzien. Het werk aan de teksten voor de cao catering, zogenoemde deel A, viel mee, aangezien dit deel van het arbeidsvoorwaardenpakket deels gelijk bleef. Het nieuwe deel B, de hospitality cao, vereiste meer aandacht. Dit deel is nieuw voor de cao en de sociale partners wilden de teksten zorgvuldig doorlopen.

Download direct de cao

 


Hoe zat het ook alweer?

De nieuwe cao catering/hospitality bestaat uit:

De afspraken op hoofdlijnen


Generatiepact regeling uitgesteld

De generetiepact regeling (ook bekend als 80-92,5-92,5 regeling, bij Inflight 80-95-95) is alleen van toepassing voor deel B van de cao. De afspraak was om deze regeling op 1 januari 2023 in te voeren. Helaas zijn bij het inrichten van de uitvoering enkele haken en ogen geconstateerd en de invoering wordt uitgesteld tot 1 april 2023.

Toelichting op de cao

Cao teksten zijn soms lastig te lezen. Daarom maakt FNV Catering bij iedere nieuwe cao een toelichting. Hier kan je de onderwerpen uit de cao simpel terugvinden en is de uitleg gemakkelijk te lezen. Zodra deze klaar is, publiceren we deze op de website. 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Dan kun je ons bereiken via catering@fnvcatering.nl.

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.