FNV Catering vraagt cateringmedewerkers om input: broodnodig!

30-11-2023

Begin 2024 starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao contractcatering die 1 april 2024 afloopt. FNV Catering wil namens zoveel mogelijk cateringmedewerkers aan de onderhandelingstafel spreken en start daarom met het ophalen van input om hen een stem te geven in de nieuwe cao.

De lopende cao contractcatering is in maart 2022 afgesloten, net voordat de oorlog in Oekraïne uitbrak met als gevolg de prijsverhogingen voor levensmiddelen en energie. Door deze ontwikkelingen is de koopkracht van cateringmedewerkers sterk gedaald. 

Belangrijke thema's

FNV Catering roept alle 16.000 cateringmedewerkers op hun mening te geven over belangrijke thema’s in de sector. Dit kan via een laagdrempelige korte en uitgebreide enquête op fnvcatering.nl. Hierin gaat het onder andere over de hoogte van een loonsverhoging, de huidige arbeidsvoorwaarden en welke onderwerpen prioriteit moeten krijgen in een nieuwe cao. Alles om in kaart te brengen waar cateringmedewerkers behoefte aan hebben. Om maximale input te realiseren, zet onafhankelijk onderzoeksbureau Kien de uitgebreide enquête ook breed uit binnen de sector.

Harry de Wit, bestuurder FNV Catering: “Een betere cao voor de contractcatering is broodnodig voor het werven en behouden van alle medewerkers in de sector.“

         

Representatief beeld door brede deelname

FNV Catering haalt input op bij alle cateringmedewerkers: leden én niet-leden. Wat zij belangrijk vinden en verbeterd willen zien is van cruciaal belang voor de toekomst van de sector.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.