Werkdruk in contractcatering

27-09-2011

Iedereen komt wel eens uit zijn werk en denkt: pfoee wat een drukke dag. Een keer een drukke dag is niet erg, integendeel, even hard werken is soms best fijn: je dag vliegt voorbij en je voelt je lekker omdat je nuttig bezig bent geweest.

Maar wat als de drukke dagen lange tijd aanhouden en je niet meer kunt voldoen aan de eisen die je werk stelt? Je kunt dan te maken hebben met een te hoge werkdruk.

Werkdruk


Werkdruk hoeft niet erg te zijn, maar wanneer de werkdruk te hoog wordt kun je op den duur gezondheidsklachten krijgen. Het is belangrijk om iets te doen aan deze te hoge werkdruk om deze klachten te voorkomen. Praat er eens over met je leidinggevende, collega's of een vertrouwenspersoon binnen jouw bedrijf. Wordt jouw klacht door je leidinggevende niet serieus genomen of durf je het misschien niet direct te bespreken, dan kun je starten met een meldingsprocedure. De meldingsprocedure is speciaal ontwikkeld voor de cateringsector om een te hoge werkdruk tegen te gaan.

Ervaar jij weleens werkdruk en hoe ga je hiermee om? Laat jouw reactie hieronder achter!

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.