Wanneer vervallen je vakantiedagen, weet jij het?

02-07-2018

Waarschijnlijk heb je je vakantie al ingepland. Wat een heerlijk vooruitzicht! Het kan zijn dat je nog een paar vakantiedagen over hebt. Het is goed om in de gaten te houden wanneer deze vakantiedagen vervallen. Weet jij het?

Het vakantiejaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Als cateringmedewerker heb je recht op 25 vakantiedagen bij een 5-daagse (40 uur) werkweek. Daarvan dien je 20 vakantiedagen in hetzelfde vakantiejaar op te nemen of uiterlijk een half jaar later. De overige 5 vakantiedagen mag je tot wel 5 jaar later pas opnemen. Na deze termijnen vervallen de vakantiedagen. Het is dus belangrijk om je vakantiedagen goed bij te houden.

Bijzondere omstandigheden

Als je wegens bijzondere omstandigheden niet in staat bent geweest om je vakantiedagen tijdig op te nemen vóór de vervaltermijn, dan kunnen maximaal 10 dagen worden aangewend voor of ter financiering van scholing of  opleidingsdoeleinden.

Wil je vakantie opnemen?

Dien een vakantieverzoek in bij je werkgever. Hierin geef je aan wanneer en voor hoe lang je op vakantie wilt. Je werkgever stelt je vakantie dan, voor zover mogelijk, vast volgens jouw verzoek.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.