Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

KLM Catering Services vraag rechter stakingen te verbieden

08-10-2019

Morgen, woensdag 9 oktober om 11.00 uur, doet de rechter uitspraak in een kort geding dat KLM Catering Services (KCS) heeft aangespannen tegen FNV Catering, vanwege de 24-uurs stakingen in de cateringbranche donderdag 10, 17 en 24 oktober. KCS eist een algeheel stakingsverbod voor de drie stakingsdagen op Schiphol.

Veiligheid voor voeding
Harry de Wit, bestuurder FNV Catering: “We hebben het uiterste gedaan om te komen tot goede afspraken met KCS om het kort geding te voorkomen. Veiligheid gaat immers voor voeding bij deze cateringlocatie. Het is echter helaas niet gelukt om hierover afspraken te maken. Wij zien de uitspraak van het kort geding positief tegemoet. Cateringmedewerkers hebben het recht om te staken en daar moeten ze dan ook gebruik van kunnen maken bij de komende stakingsdagen.”

Cao-onderhandelingen
Na maandenlang onderhandelen hebben CNV Vakmensen en De Unie een onderhandelingsresultaat met werkgevers bereikt, dat erop neerkomt dat cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan. Het eindbod van Veneca geeft volgens FNV Catering onvoldoende verbetering voor alle 20.000 cateringmedewerkers.

Drie stakingsdagen in oktober
Donderdag 10 oktober gaat de stakingsdag voor de rest van de cateringmedewerkers gewoon door, ongeacht de uitspraak van de rechter. Naast donderdag 10 oktober in Amsterdam wordt er ook op donderdag 17 oktober in Rotterdam gestaakt en 24 oktober in Utrecht. Cateringmedewerkers kunnen zich aanmelden via www.fnvcatering.nl/broodopdeplank.

Over FNV Catering
FNV Catering is de grootste vakbond voor medewerkers in de catering. FNV Catering behartigt de collectieve belangen voor cateringmedewerkers op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.