KCS vraagt rechter in kort geding stakingen te beperken

14-10-2019

Morgen, dinsdag 15 oktober, behandelt de rechter een kort geding dat KLM Catering Services (KCS) wederom heeft aangespannen tegen FNV Catering, vanwege de 24-uurs stakingen in de cateringbranche donderdag 17 en 24 oktober. Het vorig kort geding, van dinsdag 8 oktober, is door het maken van afspraken tussen FNV Catering en KCS ingetrokken. KCS eist een beperking van de stakingen van 17 oktober en 24 oktober op Schiphol.

Harry de Wit, bestuurder FNV Catering: “We hebben voor de stakingsdag van 10 oktober afspraken gemaakt met KCS. Die hebben ertoe geleid dat de staking nauwelijks impact heeft gehad. Voor de stakingsdagen van 17 en 24 oktober willen wij ruimere acties mogelijk maken, namelijk een 24-uurs staking. KCS wil dit laten verbieden”.

Cao-onderhandelingen
Na maandenlang onderhandelen hebben CNV Vakmensen en De Unie een onderhandelingsresultaat met werkgevers bereikt, dat erop neerkomt dat cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan. Het eindbod van Veneca geeft volgens FNV Catering onvoldoende verbetering voor alle 20.000 cateringmedewerkers.

Drie stakingsdagen in oktober
Donderdag 17 oktober gaat de tweede stakingsdag voor de rest van de cateringmedewerkers gewoon door, ongeacht de uitspraak van de rechter. Naast donderdag 17 oktober in Rotterdam wordt er ook op 24 oktober in Utrecht gestaakt.

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.