Vakantie aanvragen en opnemen

31-05-2013

Als werknemer stel je in overleg met je werkgever de tijdstippen van aanvang en einde van vakantie(dagen) vast. Een werkgever mag jou dan ook niet opleggen op welke dagen jij vakantie dient op te nemen.
We raden aan je vakantie tijdig en schriftelijk aan te vragen bij je werkgever. Het tijdig aanvragen is vooral van belang in de zomerperiode of hoogseizoen. In deze periode  willen vaak meerdere werknemers tegelijk op vakantie. Dit is in de meeste gevallen niet mogelijk. Indien je werkgever niet binnen twee weken schriftelijk op je verzoek heeft gereageerd, staat de vakantie vast volgens jouw wensen. In de catering heb je recht op 3 weken aaneengesloten vakantie. De aaneengesloten vakantie wordt, indien je dit wenst en de werkzaamheden dit toelaten, in de maanden april tot en met september opgenomen.

Je kan met je werkgever overeenkomen dat je gedurende een bepaalde periode niet op vakantie kan gaan. De werkgever kan je hier aan houden. Je hebt tenslotte een handtekening gezet onder de arbeidsovereenkomst.

Hoe is vakantie-opname bij jou geregeld in het bedrijf? En moet jij altijd werken als heel Nederland op vakantie is? Laat jouw reactie hieronder achter!

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.