Vol energie 2019 in!

20-12-2018

Het afgelopen zomerseizoen is er hard gewerkt en vaak ook onder moeilijke omstandigheden door het personeelstekort in onze sectoren. De zomer ligt achter ons en we zitten alweer volop in de drukte rondom de feestdagen. Voor vele betekent dat weer drukke, overvolle dagen.

Als ik kijk naar komend jaar, dan liggen er veel belangrijke uitdagingen in het verschiet. De afgelopen maanden heeft de vakbond een vernieuwingstraject ingezet. ‘Minder formeel, meer van deze eeuw’ was de wens vanuit onze jongeren. Tijdens het laatste Ledencongres in november werd dit al zichtbaar door een informele interactieve setting. De eerste reacties zijn positief en we gaan hiermee door!

De wereld om ons heen verandert en de rol van de vakbond ook. FNV Horecabond is een visietraject gestart, waarin we nadenken over de toekomst van de vakbond. Samen met leden ontwikkelen we bouwstenen waar we ons als moderne vakbond de komende jaren op gaan richten. Juist de wil en het vermogen om ons als vakbond aan te passen aan de snel veranderende maatschappij is de kracht van dit proces.

Inzet op collectieve afspraken

Daarnaast blijven we ons inzetten om tot goede collectieve afspraken te komen. Zodra het pensioenakkoord er is kunnen wij deze inrichten in onze sectoren, maar ook in de cao’s. De onderhandelingen voor een nieuwe cao recreatie zijn vastgelopen. De komende periode informeren we leden over de stand van zaken en zijn we met hen in gesprek om vervolgstappen te bespreken. De cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao catering starten begin volgend jaar. Aan leden is gevraagd welke onderwerpen zij in een nieuwe cao willen, waarna de cao-commissie de voorstellenbrief zal vaststellen. De onderhandelingen voor een nieuwe cao horeca zullen in het najaar van 2019 worden opgestart. FNV Horeca gaat aan de slag met de eerste voorbereidingen hiervoor, met als doel een fatsoenlijke cao afspreken. 

Kortom, FNV Horecabond gaat het komende jaar vol energie in waarbij onze leden altijd centraal staan. Of zij nu werken, gewerkt hebben of nog aan hun carrière gaan beginnen.
Ik wens iedereen, ook namens het Hoofdbestuur, een heel goed 2019 toe!

Dick Koerselman
Voorzitter FNV Horecabond

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.