Onderhandelingen van 5 maart uitgesteld!

05-03-2024

Vandaag, dinsdag 5 maart, zou er voor de 5e keer onderhandeld worden voor een nieuwe cao in de cateringbranche. 

FNV Catering heeft werkgevers laten weten dat als deel A van de cao behouden blijft voor nu en in de toekomst én de werknemer zelf de keuze behoudt om over te kunnen stappen naar deel B, er onder die voorwaarden verder gesproken kan worden over een aangepaste looneis.

Helaas hebben we moeten vaststellen dat partijen nog steeds mijlen ver uit elkaar liggen als het gaat over behoud deel A en af te spreken loonsverhogingen voor de gehele cao. FNV Catering vindt dat werkgevers onvoldoende rekening houden met de eisen van vakbonden over behoud van deel A. Dit leidt iedere keer tot verdere vertragingen van de onderhandelingen, waardoor partijen in een impasse zijn geraakt.

De laatste reactie van werkgevers op onze voorstellen gaf onvoldoende vertrouwen om de onderhandeling van 5 maart door te laten gaan. Werkgevers en vakbonden hebben dan ook besloten om het overleg van 5 maart te schrappen.

Maandag 11 maart bespreken we de situatie met onze cao commissie om te kijken welke acties en/of stappen nodig zijn om te komen tot fatsoenlijke cao. Waarbij behoud van deel A en de keuze om over te stappen naar deel B bij de werknemer blijft én er een acceptabele loonsverhoging voor alle werknemers in de catering komt.

Wanneer verder onderhandeld wordt is nog niet bekend.

Hoe zit het met Inflight?

Voor het inflight deel van de cao catering gaat de 4e onderhandelingsronde op donderdag 7 maart wel door. Hier ligt de nadruk op afspraken over het loongebouw en de loonsverhogingen per 1 april 2024. Als we hier ook geen afspraken kunnen maken, dan kan het zijn dat ook hier een impasse ontstaat. 

Blijf op de hoogte

Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws rondom de cao catering. 

 

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.